we_change

Unga samarbetar för hållbarhet

INTERVJU  Många unga är oroade över sin framtid och vill agera på olika sätt. Ändå har det inte funnits en plattform i Sverige som sammanför alla hållbara ungdomsinitiativ. Tills nu.

Det var under ungdomskonferensen Power Shift som deltagare från olika delar av Sverige kom på att de ville starta ett nätverk som enar alla unga människor och ungdomsorganisationer som på något sätt jobbar för klimat och hållbarhet.
– Vi vill visa hur många vi unga är som idag är engagerade och bryr oss om de här frågorna, säger Johanna Lakso, en av initiativtagarna.

På hemsidan pushsverige.se samlar de aktiviteter som sker runt omkring i hela Sverige, man får reda på vad som händer och när det händer, för att det enkelt ska gå att hitta föreningar, grupper eller människor i sin närhet som är engagerade och som man kan göra grejer tillsammans med. Eller inspireras till att starta egna grupper. 

Målet är att alla unga ska ställa sig bakom PUSH:s värdegrund om social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. 
– När 10 000 människor samlades i Washington under en Power Shift-konferens fick de träffa Obama och föra fram sina krav. Blir vi tillräckligt många i PUSH kan vi tillsammans skapa ett hållbart samhälle och samtidigt ställa högre krav på våra politiker och makthavare, säger Johanna. Foto: Håkan Emilsson


Texten kommer från magasinet Heroes of Today, vars senaste nummer har producerats tillsammans med Ungdomar.se. 

Det finns inga kommentarer... än.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!