we_change

we_change Umeå!

Nu har det blivit dags för unga i Umeå att påverka samhällets makthavare och ge sina idéer och förslag på hur vi skapar ett hållbart och schysst samhälle.

Den 2 februari kommer we_change till Umeå. Med oss har vi inspiratörerna Jonas Bane och Shada-Helin Sulhav som kommer att hålla en inspirerande föreläsning med målet att ge unga den kunskap och de verktyg de behöver för att kunna påverka. Vi frågade Jonas och Shada vad de vill lämna ungdomarna med för känsla och kunskap.

– Att inget är omöjligt, och våga ta initiativ! Har man en idé, oavsett vad det är eller hur sjukt det än låter så kan man om man vill. Man ska våga satsa på det man tycker om och brinner för. Det finns många saker i världen som är skeva och dåliga och det kan skapa en känsla av irritation, ilska eller frustration men jag vill att man ska vända den känslan till något konstruktivt. Agera! Förändra! Världen är knas men det finns människor som vill ändra på det och just du kan vara en av de personerna, säger Shada.

– Och jag vill lämna eleverna med en utzoomad världsbild, och med förståelsen att varje god gärning gör skillnad! I bästa fall har vi skapat en armé av socialt engagerade hjältar som står upp för det dom tror på!, berättar Jonas.

Med oss har vi även våra samarbetsaktörer Ikea, Sida, ABB, Akademiska Hus, SEB och Umeå kommun. Unga på plats kommer att få möjlighet att ifrågasätta, pusha, arbeta fram lösningar på hållbarhetsutmaningar och tillsammans med aktörerna ta fram idéer och förslag. Det här en unik möjlighet för unga i Umeå att göra sina röster hörda och ge sin syn på hur framtidens samhälle kan och ska se ut. 

Det finns inga kommentarer... än.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!