Användarpolicy

För att Ungdomar.se ska vara ett schysst och säkert ställe att hänga på har vi satt upp några enkla regler som vi vill att du följer. När du blir medlem på sajten godkänner du reglerna, och det är därför viktigt att du läser igenom dem noga. Det kan hända att vi då och då gör små ändringar eller tillägg till reglerna. I så fall kommer vi att presentera dessa automatiskt vid nästa inloggning.

Vi hoppas självklart att du ska sköta dig när du är medlem här – vi vill ju inte behöva städa upp en massa skräp på sajten. Men skulle det visa sig att du har brutit mot våra regler kommer vi att ge dig en varning, och i grövre fall stänger vi också av ditt konto. Om vi misstänker att du dessutom kan ha gjort dig skyldig till ett lagbrott, t.ex. genom att bryta mot vissa av reglerna nedan, kommer vi även att kontakta polisen.

Har du frågor angående ditt medlemskonto är du välkommen att kontakta support@ungdomar.se. Mailar du supporten kommer ditt mail att läsas och behandlas av verksamhetsansvarig för Ungdomar.se.

Vår värdegrund

På Ungdomar.se sätts allas lika värde i första rummet, oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning och funktionshinder. Vi strävar efter att alla våra plattformar ska vara välkomnande platser där människor bemöts med respekt.

Regler

1. Ditt konto är personligt

För att undvika missförstånd får ditt konto på Ungdomar.se inte användas av någon annan än dig själv. Det är dessutom bara tillåtet att ha ETT konto. Om vi upptäcker att du har flera olika konton kommer vi att radera det senast skapade. Om ditt konto blivit avstängt är det inte tillåtet att skapa ett nytt konto under låsningstiden.

2. Det du publicerar kan ses av alla

Ungdomar.se ansvarar inte för eventuella tråkigheter som kan uppstå på grund av något du skrivit eller laddat upp på sajten. I stort sett allt du lägger ut här kan ses av vem som helst. Du kan dock när som helst välja att avsluta ditt konto, då tar vi bort din profilsida, ditt användarnamn och din profilbild från dina inlägg i forumet. Om du vill att vi raderar ett visst inlägg eller alla dina inlägg i forumet kan du även kontakta oss så hjälper vi dig med det.

Vi föreslår att du alltid tänker dig för en gång extra innan du postar något känsligt på sajten så som ditt riktiga namn eller andra personuppgifter. Uppgifter som publiceras på internet kan snabbt spridas vidare!

3. Ungdomar.se ansvarar inte för förlorat material

Ungdomar.se ansvarar inte för om något av ditt uppladdade material skulle råka försvinna till följd av exempelvis en serverkrasch eller hackning. Se därför till att alltid spara viktiga meddelanden, texter eller bilder på din egen dator innan du laddar upp dem på sajten.

4. Du måste visa respekt

Vi vill som sagt att Ungdomar.se ska vara en trevlig sajt att hänga på. Därför är alla former av otrevligt beteende totalförbjudet här. Om du skriver eller laddar upp något på sajten som är kränkande eller om du t.ex. utger dig för att vara någon du inte är kommer vi att radera sådant innehåll samt polisanmäla vid eventuellt brott. Vi kommer också ta bort sådant innehåll som uppenbart utgör olaga hot, olaga integritetsintrång, uppvigling, hets mot folkgrupp eller olaga våldsskildring eller som uppenbart innebär att du bryter mot någons upphovsrätt m.m. Det är heller inte tillåtet att publicera bilder och namn på personer som inte har godkänt detta. Vi följer svensk lagstiftning och det hela är egentligen väldigt simpelt: Var snäll, tänk dig för och respektera andra!

5. Du får inte sprida reklam

Det är inte tillåtet att göra reklam eller någon typ av annonsering på Ungdomar.se. Vill du sälja dina gamla gympadojor finns det andra sidor för detta. Det är inte heller okej att starta trådar enbart i syfte att sprida din blogg, youtubekanal eller hemsida.

6. Du får snacka om vad som helst, men inte hur som helst

På Ungdomar.se är det fritt fram att allmänt diskutera droger, ätstörningar och självskadebeteenden samt dess effekter på kroppen. Det är däremot INTE tillåtet att tipsa om illegala substanser och heller inte att berätta för andra hur de ska gå tillväga för att skada sig själva (exempelvis genom att posta tips om självsvält och ohälsosamma kalorimängder, eller självmordsguider).

7. Irritera inte andra medlemmar

I forumet ska diskussionerna ske i den publika andan, och det är inte tillåtet att chatta eller dubbelposta trådar. Det är inte tillåtet att skriva inlägg som inte följer trådens huvudämne. Då får man helt enkelt starta en ny tråd om detta och off topic-inlägg kan tas bort utan förvarning. Det är inte heller tillåtet att ladda upp autoplay-ljudfiler, då detta är störande. Alla ska ha rätt att själva bestämma om de vill lyssna på en ljudfil. Det är okej att länka till ett youtubeklipp med lagligt uppladdat innehåll, men bara om användarna själva får välja att trycka på play. Innan du länkar till en film, bild eller annat material bör du vara säker på att den som ursprungligen lagt upp materialet vill att det sprids vidare.

8. Tänk på vilka bilder du laddar upp

Eftersom Ungdomar.se är en ungdomssajt är det förbjudet att posta pornografiskt material här. Tänk dig noga för – på internet sprids material fortare än vinden!

9. Du får inte söka sexuella kontakter

Det är förbjudet att söka sexuella kontakter på Ungdomar.se, både i forumet eller via PM. Om du gör det kommer ditt konto omdelbart att stängas av. För din egen säkerhet plockar vi bort trådar vars syfte enbart är att länka till konton på diverse sociala medier.

10. Ungdomar.se får använda ditt material, men inte hur som helst

Allt material som du skapat och laddar upp på Ungdomar.se behåller du själv upphovsrätten till. Däremot har vi rätt att använda dina verk i marknadsföringssyfte (exempelvis i broschyrer, presentationer och reklamfilmer för Ungdomar.se) samt i den mån det är nödvändigt för sidans funktioner (exempelvis för att kunna visa bildminiatyrer, länkar osv.). Men oroa dig inte – vi kommer ALDRIG att sälja dina verk till någon annan utan att först ha tillstånd från dig!

11. Du kan när som helst säga hejdå

Ditt medlemskap på Ungdomar.se är giltigt i 12 månader. Om du inte skulle logga in på 12 månader inaktiveras och raderas ditt konto. Du får givetvis varningsmail innan ditt konto raderas. Skulle du redan innan 12 månader tröttna på sajten är det fritt fram att avregistrera ditt konto. Detta gör du själv under dina inställningar. När ditt användarkonto tagits bort raderas din medlemsprofil och dina personuppgifter. Efter att ditt konto raderats finns dina uppgifter lagrade i en back-up i 14 dagar innan de raderas helt. När du tagit bort ditt konto kommer vi även att ta bort din profilsida, ditt användarnamn och din profilbild från dina foruminlägg. Om du vill att vi raderar ett visst inlägg eller alla dina inlägg i forumet kan du kontakta oss så hjälper vi dig med det.

12. Du måste vara 13 år eller äldre

För att få skaffa ett konto på Ungdomar.se måste du vara 13 år eller äldre. Är du under 13 år kan du ta del av massa intressant innehåll i våra artiklar samt läsa i forumet. Det enda du inte kan göra är att skapa ett eget användarkonto, publicera inlägg i forumet samt skicka in frågor till Stöd & Svar.
Ungdomar.se är en sida av och för unga, därför vill vi inte heller att användare ska vara äldre än 25 år.

13. Vad gör jag om jag ser att någon annan bryter mot reglerna?

Om du ser att någon har brutit mot våra regler, eller om du tar illa vid dig av något på sajten, vill vi jättegärna att du anmäler det till oss. Våra moderatorer kan tyvärr inte upptäcka allt, och genom att klicka på den lilla anmälningstriangeln som finns lite här och var på sajten hjälper du oss att göra Ungdomar.se till ett ställe att trivas på. Du kan också skicka ett mail till support@ungdomar.se, men tänk på att det då tar lite längre tid för oss att svara.

14. Det är Ungdomar.se som bestämmer

Ungdomar.se är en privat sajt, vilket gör att det är vi själva som bestämmer vad som är tillåtet här. Men givetvis har du rätt till en förklaring om det är så att du känner dig orättvist behandlad. Bara skicka iväg ett mail till support@ungdomar.se så svarar vi dig!

Du kan alltid vända dig till oss på support@ungdomar.se om du har frågor eller funderingar!

Kontaktuppgifter:
Stiftelsen Fryshuset
Mårtendalsgatan 2-8
Box 92022
Organisationsnummer: 802111-1582