Forumet - Acne

Acne

1506 1 4
Jag har rosacea/acne/eksem sedan 2008 men fick veta först nu att det var rosacea. Rullar ögonen jag går hos en hudspecialist som jag fick tips om, och där har jag fått jättebra rengöringar och krämer. Har en extrem torr hud och det blir värre om man går i kall luft för att sedan plötsligt komma till ett kök med ånga tillexempel. Solen ska jag akta mig för och även psykiska tankar (stress, nervositet osv) påverkar hur det ser ut. Min hud läker sig jättefort närt jag inte pillar på den och det har vart jättesvårt med att hålla sig undan från att gå fram till spegeln. Men tänk hur snabbt det läker sig av sig själv och håll hårt i din väska istället för att pilla eller snurra i håret. Gör det till en vana. Glad
Du kan få en bild av de grejjer jag använder mig av i pm om du vill eller här om andra vill se också. Sen om du upptäcker att det är periodvis som du har finnar har jag alltid dokumenterat eftersom jag alltid gått hos nya läkare (skola och vårdcentral) det bästa är om du kan gå till en hudspecialist. Även om mina kollegor tyckte att det såg bättre ut på min panna sa min specialist att det var värre när jag kom till henne. 

För några försvinner rosacea helt men för mig kommer det varje sommar. Typ varannan har det gjort, vi åker mycket till solsemester också. Ena året till Norge, sedan Kanarieöarna också Sälen. Mitt hudbesvär var som värst förra semestern i Lofoten när jag hade stått i en varm dusch med ånga och kom ut till den kalla luften. Det sved och blödde.

Jag har också finnar/skorpor i hårbotten. Inte roligt och prata om men märker du att du kliar mycket där så va noga med och se så de inte har blivit öppna sår. Låt de vara. Då får du någon vätska du ska "badda" och vilket schampo du använder är lika viktigt att tänka på som för ansiktet. Jag använder Daxin och har slutat helt med balsam efter det. 

Spana också in:

Hej! Förstår att du tycker det är jobbigt. Finnar, munsår etc drar ner självförtroendet även om det mest är en själv som lägger märke till det. När jag var 14 fick jag mycket finnar och pormaskar som jag genast började klämma på. Blev givetvis ännu värre av detta. Rengjorde med starka medel men det blev ingen skillnad. Fick tillslut medicin utskrivet (tetralycal) och de värsta bölderna o finnarna försvann. Det som tillslut verkligen hjälpte mig var att använda dag och natt creme i ansiktet. Huden behöver näring och inte uttorkning som alla rengöringsmedel brukar ställa till med