Forumet - ADHD?

ADHD?

551 1 3

Hej! Jag är en tjej på 15 år. Har funderat länge på om jag har ADHD eller något sånt.

Jag har mycket energi, som blir till drivkraft ibland. Ibland är det positivt, ibland negativt. Blir jättelätt arg (speciellt på bland annat mina föräldrar), så jag skriker på dom och blir skit förbannad för minsta lilla sak. Är jätteledsen över det, vet själv direkt efter att det är fel, men klarar samtidigt inte av att be om ursäkt efter.

Men den där ''energin'' och starka viljan jag har haft har haft sedan jag var liten har min pappa berättat. Jag lärde mig cykla utan stödhjul (HAHA) redan när jag var 4 år. Lärde mig läsa innan skolan. Hade otrolig motivation till skolan under hela lågstadiet så var bäst på allt i klassen. Men sen ju äldre jag blev, tappar jag mer och mer koncentration, tappar fokus, blir lätt arg, har lätt för att skrika och få utbrott, måste nästan alltid slå i någon vägg eller något när jag blir så pass arg som jag kan bli. 

När jag är arg, ledsen eller något. Känns det som hela mitt liv har gått åt helvete, och jag börjar gråta och blir så otroligt frustrerad och hatar mitt liv och allt känns så dåligt. När nånting bra händer, känns mitt liv perfekt. Allt känns jättebra och bryr mig knappt om någonting dåligt/negativt. 

Har känt att jag är i depression ganska länge nu. För små saker som händer omkring mig hela tiden. Men kan aldrig riktigt säga varför jag känner mig deprimerad.

Jag tappar bort allting HELA tiden och glömmer bort allt hela tiden. Kan aldrig hålla reda på någonting, lite halv dålig på hålla tider. Kan överdriva saker ibland och se det hela större än vad det är. '

Jag är jätte extremt impulsiv & intensiv, hamnar ganska lätt i konflikter, sömnsvårigheter, ångest & depression, och lite svårt med tiduppfattning.

Alltså kommer alltid tidigare eller senare (hahaha) 

Och när jag blir jätte arg stiger adrenalinet så högt så kan skrika och göra saker som jag inte kontrollerar över och ångrar mig direkt efter. Men har svårigheter att be om ursäkt.. Men kan samtidigt vara väldigt lugn då jag inte är arg. Kan knappt göra två - tre saker samtidigt. Men vill alltid göra 1000 olika grejer på samma gång och på samma veva.

Är jätte jobbigt, känns som jag skulle behöva prata med psykolog för känner sån ångest & deprission och det är mycket som händer omkring mig också med vänner, killar osv.

Kan jag möjligtvis ha ADHD eller något liknande?