Forumet - Äcklad av komplimanger?

Äcklad av komplimanger?

1223 1 12

Jag blir äcklad av komplimanger, de känns oäkta och ytliga. Alla öser ut sig sina slemmiga smickrande ord och meningar, men varför? Jag antog att det var för att göra folk glada, men det tror jag inte riktigt på längre, för vad är den djupa innebörden i en komplimang?

Varje gång jag förut gav komplimanger om hur fin t.ex någon på instagram var, blev besvikelsen stor om man inte fick ett svar, typ, "tack, men DU är", wow, tack, kul att du också tycker att jag ser bra ut, my work is done, sen är det hela ute tiden.

Det äcklar mig hur människan är så självisk att den kastar solljus mot någon för att ljuset sedan ska kunna speglas och nå tillbaka med dubbel effekt på en själv, igen!

Är det bara jag som har denna syn på, i alla fall ytliga och ogenomtänkta, komplimanger? Är det bara jag som äcklas av att få dessa och inte alls kan ta åt mig? 

Hur tolkar ni komplimanger? Tänker jag för mycket kring detta?

Spana också in:

Var inte riktigt meningen att låta allt för negativ, (eller?), ville egentligen bara få ur mig lite av min som nån av er sa, taskiga människosyn som helt sant, inte alltid är crazy positiv

Och visst, folk får verkligen hålla på! så länge jag slipper, haha. Det är bara det, jag kan inte riktigt se skillnad  i de olika typer av komplimanger som ges längre, då komplimanger och sliskigt smicker är överallt och att man vill undvika låter konstigt, men det går ju inte alltid. Men det kanske bara somsagt sitter i mitt superneggo att ibland tolka det som jag gör, främst online.

Egentligen kanske jag bara borde sluta bry mig så mycket, hm