Forumet - Är jag för tjock ? 15 årig tjej .

Är jag för tjock ? 15 årig tjej .

5405 0 38
Hej . Jag är en 15 årig tjej som inte är nöjd med min kropp .
Känner mig för det mesta tjock och tycker det är jobbigt att titta på min kropp i spegeln .
Jag är ca . 170 cm , väger runt 68 kg (längesen jag vägde mig för jag pallade inte titta på vad jag vägde , mådde bara mer dåligt .) Är det mycket för att vara 15 år ? Magen och låren är det som jag tycker är jobbigast att titta på .
Jag tycker att mina lår är för tjocka , magen putar ut lite och jag känner att jag är ganska bred .
Nästan alla tjejerna i min klass är smala och fina , vissa är kanske lite kurviga , men inte tjocka . Det känns som bara jag är den "tjocka tjejen i min klass" medans alla andra är fina och smala .[sad]
Jag har storlek 38/40 och ibland 42 i kläder och skäms för min storlek . Den storleken är vad min mamma har i kläder liksom och alla andra i min ålder har storlek 34/36 .
Min drömvikt skulle nog vara att väga 62-64 kg , och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna nå dit .
Behöver jag nå dit eller hur ska jag göra ?

Spana också in:

patrick bateman:

nej du är inte för tjock men ifall du vill göra nåt åt saken så gå ut och spring varje dag

springa är det perfekta


Har haft lite tankar på det , men nu när det är så kallt har man ingen lust att springa , får kanske börja promenera nån halvtimme varje dag istället men vet inte om det ger så mycket resultat på vikt ?
matilda95s:

Har haft lite tankar på det , men nu när det är så kallt har man ingen lust att springa , får kanske börja promenera nån halvtimme varje dag istället men vet inte om det ger så mycket resultat på vikt


kallt spelar oftast ingen roll, det jobbiga är bara att gå ut men när du väl har börjat röra på dig så blir du ju varm. promenader funkar också bra, du kan ju promerna i ett snabbt tempo om du så vill det. gå ut och spring/jogga/promenera 30 min om dagen så kommer det ge bra resultat.

äta nyttigare kan du ju också göra ifall du nu inte gör det. äta mindre hjälper inte direkt men man ska inte gå runt och småäta hela tiden som typ alla gör, det är det värsta. ät ordentliga måltider så hjälper det också.
matilda95s:

38/40


Jag har också storlek 38/40 och jag är i princip på gränsen till undervikt. Du har ett BMI på runt 23 vilket fortfarande är hälsosamt. Vill du ändå gå ner i vikt, så tror jag att det bästa är att du tar kontakt med en dietist eller liknande som kan hjälpa dig nå ett mål via sunda levnadsvanor, så det inte övergår i svält eller liknande.
farbror gugge:

kanske inte tjock, men du skulle säkert må bättre både psykiskt och fysiskt om du gick ner några kilon


tror också det faktiskt men jag tycker att det är svårt .
Jag blir frustrerad när man har varit ute och gått i ca 30 min varje dag i 1 ½ vecka utan resultat , vågen hamnar på samma siffror hela tiden .
tips på hur man kan gå ner i vikt snabbt ?
matilda95s:

ror också det faktiskt men jag tycker att det är svårt .
Jag blir frustrerad när man har varit ute och gått i ca 30 min varje dag i 1 ½ vecka utan resultat , vågen hamnar på samma siffror hela tiden .
tips på hur man kan gå ner i vikt snabbt ?


hade kunnat förklara vad du gör för fel och hur du skulle kunna göra för att gå ner i vikt, men jag skulle nog bli bannad då eftersom vissa moderatorer inte kan skilja på att diskutera bantningsmetoder och pro-ana[smile] så jag avstår[smile]