Forumet - Äta snacks på vardagar?

Äta snacks på vardagar?

3230 0 43
Jag är uppvuxen i ett hem där det enbart serveras sötsaker på helger. Om jag blev ertappad med en påse godis på vardagarna som barn så fick jag husarrest i en vecka. Hade era familjer liknande regler och hur straffades ni av det eller fick ni äta när ni kände för det? De hårda reglerna har satt spår i min livsstil. Jag äter inget sött på vardagar alls. 

Spana också in:

Som barn minns jag att mamma och pappa var väldigt hård på att inget godis i veckorna och jag minns speciellt mamma som alltig gav mig en banan eller äpple om jag ville ha något att äta mellan måltiderna. Dessutom skilde de väldigt mycket på godis i form av rena sötsaker, choklad (rena chokladprodukter) och chips och snacks typ potatischips, ostbågar osv.

Idag äter jag i princip inget godis (sockerprodukter) men däremot både ren choklad och chips/snacks men mest i helgerna.
Oftast fick jag läsk, godis eller chips endast på helgerna som liten, när jag blev lite äldre kunde jag också ibland få på vardagarna. Som barn var lördagarna en stor höjdpunkt minns jag, när Disneydags börja brukade min mamma med en skål godis. Glad Nuförtiden äter jag choklad mest , både helger och ibland på vardagar, äter inte så mycket chips längre och har i princip slutat dricka läsk helt.
Fick en liten mängd lördagsgodis. Sedan fanns det chips/ostbågar på fredag eller/och lördagskvällen. Köpte/fick lite godis efter skolan av/med kompisar eller hemma hos kompisar ibland. Det var nog ingen som sade ngt om det. Vi fick glass efter maten varenda dag också. Dock oftast veganglass pga jag var mjölkintolerant (inbillar mig att det var lite nyttigare). Var det isglass så fick man ta två efter varje mål mat och någon till fika. Minns att kompisar älskade att vara hos mig efter skolan pga detta (eller inte bara pga det, hoppas jag.........)

Vi drack inte mjölk hemma pga mig, fast hade nog ej druckits mjölk annars heller pga ingen var speciellt förtjust i det. Hade sedan ett syskon som var extremt dålig på att dricka vatten så hen fick den festis hen ville ha så vi ungar drack mkt festis. Föräldrar drack nog mkt cola och lättöl. Jag drack cola sedan minns jag.

Ingen av oss hade några problem med tänderna eller bar på några extra kilo, vilket ju verkar väldigt konstigt.
Nu när jag läser det såhär så verkar det ju som om jag växte upp med några riktiga slashasar till föräldrar som knappt gått ut mellanstadiet och var halvvägs till lyxfällan. Uh.


Äter numera i princip bara när jag blir bjuden och tänker rätt mkt på tänder, hälsa etc.