Forumet - Alan. Pengar.

Alan. Pengar.

1463 0 1
//Alan. Hjärta
//Xuzkie.


Ingen utav er kommer säkerligen orka läsa texten så därför så förklarar jag I första stycket. (Förövrigt så går inget utav detta att genomföra då människor har skapat en korrupt världsbild).

P.S är kass på att översätta, tog mig 3 timmar. Min egen version men byggd på vad Alan sade.

_________________________________________________________________________________________
Arbeta äro inte utav nödvändighet då maskinerna gör detta åt, alla de tänkbara smuttsjobb. Men varför arbetar vi då? Jo för att vi baserar vår långa tradition på religion och denna religion påstrider i detta samband följande: Djävulen finner arbete åt den sysslolösa att utföra. Och därför känner vi skuld och skam över att inte bidra till all möjlig nonsens arbete som inte är njutbart. Istället så är det yrke vilket har ett syfte som man själv gillar och själv är dragen åt. Det är ett sådant arbete man skall syssla med.
Men då vi är baserade på****... att vårt psykologiska ego får än att värdesätta lycka i pengar. Och därför fortsätter vi att lida för något som inte existerar eller är löjligt ovvärt.


75%, 5%, 1/3 ca 33% 33-5=28% går till absolut ingenting. Vilket resulterar för nuvarande en variation men med medelmåttlig levnadsförhållanden till att vi 33+28+övriga bieffekter reduceras ner till knappt 15-20% utav ett mänskligt liv.
__________________________________________________________________________________________
Skillnaden mellan att ha ett jobb eller att ha ett yrke. Är det att ett jobb är något otrevligt arbete du utför för att själsligt eller huvudsakligen, tjäna pengar. Och det finns många med jobb just för att det finns mycket smutsigt och slitsamhet arbete som är till att utföras... som ingen är villig att göra och så därför är de villiga att betala dessa för att utföra smutsjobben.
Det blir med tiden mindre och mindre utav den typen utav arbete på grund utav maskinerier.


Men om du utför ett jobb med den huvudsakliga anledningen att tjäna pengar... så är du absurd. För om pengar blir målet, och det blir det om du arbetar på det sättet. Så börjar du att förhöja förvirrigheten med lycka, eller nöje.
______________________________________________________________________________________________
Det går tillbaks ni ser... till den gamla historiska tiden då... "Om du inte arbetar så har du ingen rätt att äta".
Om det så är andra i världen som inte har tillräckligt att äta. Så borde du inte njuta utav din måltid, även om du inte har någon som helst tvekan att dela med dig utav måltiden med dom. Och om det är sant att vi alla är en enda familj. Och att var individ involverar alla andra individer. Medans det är så sant som att vi bör göra något med det. Ändra på situationen.


Det finns ett sätt som inte ändrar på situationen, det är att känan skuld för det. För mestadels när folk känner skuld för en situation... så istället för att göra något praktiskt för att ändra på det, så vänder dom sig till all sorts symbolika metoder för strävan emot en förklarning på svaret... Dom går till kyrkan och ber, dom träffar en analytiker... Dom gör alla möjliga saker vilket är sätt som absolut inte gör något för att lindra det faktiska problemet.. Men att känna sig okej med det istället.
Och skud är vad som uppföder just den typen utav reaktion.. Det är en destruktiv känsla. Och istället så behöver vi en annan attityd för våra misstag och våra missledningar..


För om du har gjort något fel, ett misstag. Och om någon gör dig till skämmes över det, och skuldsätter dig. Så springer du omkring i tankarna och slickar dina sår av ditt skadade ego. Just för att du känner att din stolthet har blivit sårad.


Det första att förstå är, att det inte är ett seriöst fel inom humanalismen att göra misstag. Allasammans måste göra misstag. Det finns ingen annan väg ut ur det. Man kan inte lära sig någonting såvida du inte gör misstag.


Till exempel bort i Japan, så har japanerna en så fruktansvärd spärr om att göra ett misstag. Dom har just därför ingen våg att träna sin engelska på riktigt. Dom får minst sju år utav engelskt språkutbildning i skolan. Och detta är mestadels väldigt dåligt utförd utbildning... Då dom lär sig om all möjlig irellevant nonsens. Och därför så kan dom knappast föra en sådan språkkonversation.


Dom skämms alltså för att testa sin engelska, såvida dom inte är onyktra! Så om du vill få ett samtal tillsammans med en japan/japanska på engelska så måste du gå till krogar :P
För där har dom inte längre någon ambition över att säga fel ord.


Som när jag lärde mig musik... Så var min första lärare som så att hon satt uppmerksammad på noterna och stoppade mig direkt såfort jag spelade en fel not. Men när jag vid ett senare tillfälle fick träffa en annan stor musiklärare så blev han fullständigt överraskad över min berättelse... Just därför att han var helt inkapabel att läsa noter. Han sade att jag absolut inte skulle vara orolig över att spela fel noter.


"Bara helt glöm det. Spela det så fel som det blir och du kan sedan börja om och eventuellt lära dig spela rätt noter. Men du får absolut inte blokera. Håll alltid samma rytm gående. Även om du måste sakta ner. Och om du spelar fel not så spela fel not så länge du spelar något med rätt rytm." Galen


Så ni ser... detta är ett sätt att få bort folkets blockader och skamm över att göra misstag. Så frihet menas alltså, frihet att utföra misstag. Friheten att vara fullständigt bakom flötet. Och inte krimera dig själv när du förstår att det var ett misstag. Men att fortsätta och med enkelhet försöka göra det bättre. Glad


Så... en utav anledningarna till att vår teknologi förhindras med att se till att hela världen får tillräckligt med mat... Är felet med ett utav våra nätverk. Det är ett informationsnätverk och det kallas pengar.. Vad vi har de mest otroliga vidskepligheter om, och psykologiska blockader. Så pengar och vår psykologiska attityd för pengar är ett gigantiskt hinder i strävan för ett fungerade utveckling utav teknologi. Och att ge tillgång till vad den egentligen skall göra. Och det är att fria arbetskraft. Och att producera objekt, sörvis och tjänster. Så jag måste introducera detta med en historia som är rätt legendarisk:


De stora bankerna i världen, en gång i tiden, blev fullständigt utmattade med att skäppa sändningar med guld från en bank till en annan. Och så beslöt dom att alla de stora banker av världen, skulle alla öppna kontor på en ö ute i medelhavet där det var varmt och skönt. Och på den ön så skulle dom förvara allt guld i världen i respektive rikes egna valv djupt nere under jorden. Och allt som dom behövde göra när ett rike var skyldig pengar till ett annat, var att smidigt och enkelt bära det över gatan.
Och detta var väldans effektivt. Och det fortsatte finfint fem eller sex år. Sedan så kom ledarna i världen i samfund med att dom skulle hålla ett stor konvention ute på denna ö och ta med våra familjer.
...
Så... ett par år efter kontorens öppnad ute på ön så reste alla ledarna och deras familjer ut till denna ö och ledarna inspekterade bokföringarna, och allt var helt i sin ordning. Sedan så kom barnen upp med "Åhh pappa, kan vi inte få se på guldet?" och ledarna sa att det var självklart att dom kunde få se på guldet! Så dom sa till kontorscheferna att dom ville gå ner i valven för att få visa guldet för barnen. Kontorscheferna flummade runt lite och sa att det var lite osmidigt att gå ner nu, "det är säkert inte så intressant för barnen, det är trots allt endast guld" Men ledarna försökte ännu mer och sa att det kunde bli ett äventyr för barnen. Och tillslut efter mycket strul och försök att avböja visiten för ledarna så mummlade dom förskitigt fram att... För några år innan så hade det varit en underjordisk jordbävning. Och alla valv hade slukats med och försvunnit. Men såvida bokförningarna behandlade det så var allt i sin perfekta ordning Galen


Så vad detta menas med då... är det att pengar inte är mer än simpelt bokföring. Det är figgurenter för handel. Förr så skördade du växterna ifrån fälten, men du hade inte tillgång till någon tillagning så du tog fördel att byta bort dina överflödiga tillgångar för en skål och en panna. Och du vände dig till den som hade dessa redskap och så bytte ni!


Men sedan så användes guld, så du inte behövde vandra runt med en mängd objekt, och för att guld var ovanligt och främst för att guld sågs att hålla ett konstant värde.


Så nu för tiden kan man fråga sig... När en bank köper sig guld, med vad betalar den med? Svaret är ett mystisk som kallas kredit.
Kredit är bokföring. Och, en sådan ekonomi som västvärlden utvecklade så uppkom det att det inte fanns tillräckligt med guld, om det skulle erhålla en konstant form utav värde, för att bytas emot objekt och tjänster.


Man skulle såklart kunna tänka sig att lösa detta igenom att sätta ner priserna på objekt och tjänster. Så att det stämde ihop med guldet som fanns i cirkulation. Men ingen skulle någonsin vilja sätta ner priserna. Det finns alltså något i vår psykiska där priserna alltid tenderar att stiga.


Men vid samma tid. Därför då mängden guld uti världen inte erhöll en jämn kanal för cirkulationen utav objekt och tjänster... Så därför gick alla de stora industriella nationer högt upp i skyn med sina skulder. Dom skapade något som kallas för riksskulder. Som år efter år blir större och större och större emot skräcken utav dessa gammeldagsa republikaner som betalar nationernas räkningar Galen


Men anledningen till de extremt höga riksskulderna är väldigt enkelt. Då som sagt ovan är det som så att ländernas expansion utav nationalprodukten, krävs det mer och mer pengar (det vill säga symboler för byte) i order att cirkulera mängden objekt och tjänster producerade. Vilket hela tiden ökar.


Vilken dumbom som helst kan se att pengar är en cirkulation utav information och vilket i sig själv inte har något som helst värde. Guld i sig har ett visst värde, det kan användas i industrier, hos tandläkare, och för smycken.
Men för en jämförelse med cirkulationen för byte emot objekt och tjänster i världen, så är det som så primitivt som jetflygplan för att färda en nål.


Vi måste alltså inse att pengar... Är ett rent förhinder.
Problemet mer er är att ni frotfarande betror att pengar är äkta.
Grejen var följande som så att dom skrattade flummsigt och sade att pengar är pengar och pengar är mycket viktigt..


Men grejen är i verkligheten som sådan är att pengar faktiskt inte är ett dugg verkligt. Just för att det erhåller samma relation till verklig förmögenhet vilket vill säga (till sakliga objekt och tjänster som ord har till meningar). Så som ord har till den fysiska världen. Och dom orden är inte den fysiska världen och pengar inte är förmögenhet. Pengar är endast en bokföring av tillgänglig energi. Ekonomisk energi.


Och nu... vad händer då om man introducerar teknologi till produktion? Det produceras enorma mängder med objekt och tjänster, via teknologiska metoder. Men samtidigt så sätter du människor ut ifrån arbete... Man kan säga, "Men det skapas alltid mera med arbete!".. Och det kommer alltid bli fler arbeten. Men mestadels utav dom kommer att bli bekväma jobb! Det kommer vara jobb som tillverkar alla slags möjliga fullständigt onödiga ting. Och på så sätt kommer det att födas alla möjliga nya behov då det samtidigt kommer att kännas för människorna att de behöver alla dessa nya fullständigt onödiga ting och som inte ens är vackert.


Och på så sätt så kommer det att bli en hel mängd med nonsens arbeten, byrokratiskt i order för att försätta männsikor i arbete. För att vi baserar samhället på en sådan religion som i detta samband säger följande: Djävulen finner arbete för den osysselsatta att utföra.


Men den grund som vill framföras är den att människan må leva på ett sådant vilkor då den är fri så som tidigt i denna skrift beskriven äro tidslös och på så sätt kan ej dessa guldutvinnare sälja sina massivammuterade objekt och tjänster till oss längre.
Men vad dom då ropar är "Det äro inte rättvist! Vart skall våra pengar då komma ifrån? Vem skall betala för det!?" Svaret är maskinen. Maskinen betalar för det. För maskinen arbetar för guldutvinnarna och för samhället.


Så för att kunna nå ett visst mål med teorin är alltså att syssla med det som man själv önskar och samtidigt får bidrag att leva på så att man klarar sig men utan dessa fullständigt onödiga ting.


Men denna teori kommer ej att fungera sålänge vi inte kan samla ihop de mest genomtänkta tankar hon de mest tänkbara brillianter och sprida dessa över samhällsorganen såsom politik, media osv... för att på ett sådant sätt om fortfarande möjligt... kunna på något sätt hinna få mänskligheten att vända på steken innan den bränns i den högtempererade stekpannan. Detta betrode inte Alan under de senaste åren såvitt jag vet. Men jag tror fortfarande......... M,T,Q. Hjärta

When we finally got down to something which the individual says he really wants to do. I will say to him, “you do that, and forget the money.
Because if you say that getting the money is the most important thing, you will spend your life completely wasting your time. You will be doing things you don’t like doing in order to go on living that is to go on doing things you don’t like doing. Which is STUPID!
Better to have a short life that is full of what you like doing than a long life spent in a miserable way.

Spana också in: