Forumet - Återkolonisera Afrika

Återkolonisera Afrika

951 0 10

Är det inte dags för västvärlden att erkänna att vi fuckade upp kontinenten rätt ordentligt med århundraden av slaveri osv. och sen efter lite samvetskval och påtryckningar bara släppte det fritt för första bästa personer som skrek högst att ta över?
Borde vi inte ha organiserat det hela lite bättre med en gradvis invänjning till den nya friheten?
Visst, Väst- och Nordafrika har klarat sig hyfsat (och landet Sydafrika, idag i alla fall) men resten av kontinenten är en enda stor krigszon där ingen kan enas om någoting, där svält, sjukdomar och död är en del av vardagen.
För att inte tala om den ekologiska katastrof som pågår där mängder av unika djurarter jagas mot utrotning okontrollerat, där mafiosos och liknande skuggmänniskor dumpar västvärldens giftiga och radioaktiva avfall (Somalia, kongo etc.) i känsliga miljöer.

Är det inte dags att ingripa och ge dem en okränkbar övermakt tills de lärt sig att bete sig som folk? Kanske dra om gränserna lite för att ta hänsyn till faktiska folkgrupper istället för forna kolonialisters storhetsvansinne och äganderätt?
De behöver struktur och nationaliserade industrier för att fungera, och de kommer inte att fixa det själva, låt oss ta vårt ansvar som Afrikas förmyndare och städa upp lite.

Spana också in: