Forumet - Att inte kunna somna på natten

Att inte kunna somna på natten

3823 0 38
Varje natt är en pärs numera och det är svårt att somna utan att ligga tre timmar med dumma tankar. Så det jag eftersöker är om någon har något tanketips eller knep, som gör det lättare att somna? För nu så brukar jag läsa ett kapitel av min bok eller något när de kommer men då blir man ju bara piggare så känns inte som en hållbar metodik.

Någon som har ett tips?

Spana också in:

När jag hade min värsta period av "ligga i sängen och stirra i taket nattetid" så såg jag repriser av Xena på tv. Rekommenderar det inte. Efter ett tag blev programmet riktigt intressant, och jag kunde inte sluta kolla.

Rekommenderar istället avslappningsövningar. Spänna och slappna av i musklerna, hitta på en saga i huvudet, andas "rätt" osv.
Eller så slutar du tänka de där dumma tankarna. Vilka är de?
Något som brukade hjälpa mig var att ta en promenad någon timma innan jag la mig. Då rensar man tankarna lite och dessutom kan man bli rätt trött utav det.

Dessvärre är det skittråkigt att gå ut och gå sena vinterkvällar så jag gör inte det nu utan har precis samma problem med att somna för tillfället. [sad]

Men klarar du av det så kanske det är värt att testa. Själv väntar jag nog till våren innan jag börjar med det igen.
helutuhle:

jag har börjat lägga upp egna betapet-bräden med ord i mitt huvud innan jag ska somna. brukar alltid somna då.


Hmm. Väldigt konkret och bra tips. Känns som många tror att det är fysiskt att jag inte kan sova och ger tips om motion och sådant, och det är ju inte det som är problemet för är fysiskt kapabel till att sova.

Nintendo:

cd-böcker borde lösa dina tankeproblem. Efter något år så lär du dig att sova trots att det låter, mhm.


Ett år. [tard]
Mitt tips är att göra något som kräver så pass mycket koncentration att det förhindrar andra tankar, men som är rutinmässigt och inte särskilt engagerande. Rabbla talföljder, recitera lukasevangeliet och spela tetris i huvudet känns som ungefär rätt sak att göra. Rekommenderar talföljder.
Hade också en sömnlös tänkande natt. Tänkte på familjen Fritzl.
Hur kunde morfar & pappa Fritzl köpa blöjor och en massa mat och smuggla in utan att någon märkte? Hur visste han när dottern skulle föda, eller fick hon föda ungarna alldeles ensam utan hjälp? Varför högg eller slog hon honom inte bara med någonting hårt och tog nycklarna och flydde, någon gång under alla dessa år?
Hur lever man vidare med vetskapen om att man är inavlad på ett vidrigt sätt?
Visste mamma/mormor Fritzl verkligen ingenting?
isola:

Varför högg eller slog hon honom inte bara med någonting hårt och tog nycklarna och flydde, någon gång under alla dessa år?


har också funderat på det.
läste boken bakom stängda dörrar. hon blev våldtagen varje dag av pappan, fick t.om en dotter med honom. men hon gjorde allt för att stanna/bo med honom.

förstår ej hur folk tänker [cry]