Forumet - Att sluta småäta

Att sluta småäta

1827 0 8

Hej. Har under en tid velat börja ta tag i träningen och börja äta bättre, delvis på grund utav att jag gått upp i vikt det senaste året och mår psykiskt dåligt utav både vikten och att jag äter ganska mycket. Saken är den dock att jag inte kan sluta småäta, och jag faller även lätt för frestelser. T.ex. om nån här hemma har köpt något onyttigt på en vardag så kan jag inte stå emot utan måste äta utav det. Och när jag väl bestämmer mig för att börja äta nyttigare så slutar det ändå med att jag småäter eller faller för en frestelse. 
Mitt mål är ju att kunna hålla mig tills helger, då jag verkligen ska kunna njuta av det jag unnar mig. Är det någon av er som har några råd? Hur gör ni för att stå emot suget? 

Spana också in:

Försök att hitta något annat som du kan distrahera dig med när du känner att suget kommer. Exempelvis spela något instrument, något spel du gillar - något som får dig att tänka på annat helt enkelt. 

Sen är det viktigt att du äter ordentligt. 4-5 mål om dagen så att du inte går hungrig längre perioder. 

Jag har haft samma problem, jag vet hur svårt det är. Men ta ett tuggummi istället, eller ät en frukt. Brukar funka för mig :) speciellt tuggummit. Sen får du tvinga dig själv att INTE köpa godis och liknande under vardagarna :) det funkar om man har tillräckligt stor självkontroll