Forumet - Bidra till Ungdomar.se-boken!

Bidra till Ungdomar.se-boken!

6238 0 54
Det här med böcker är ju alltid roligt. Laptops och Ipads i all ära, men vi tycker fortfarande att det är allra mysigast att ligga och bläddra i en fysisk bok.

Och för att göra ytterligare en både kul och givande aktivitet håller vi just nu på att författa en Frågor & Svar-bok i UMs anda. Den kommer att utgå från experternas svar på inskickade frågor och det första temat kommer att bli Ung Kärlek.

(Det kan vara så att det blir en bokserie, men vi ska inte förhasta oss. Vi börjar så här.)

Boken är tänkt att vara uppdelad i 8-9 kapitel med lika många teman kring ung kärlek. Dessa är:
1. Att få kontakt
2. Förbjuden kärlek
3. Att kyssas
4. Singelliv
5. Sex och samlevnad
6. Svartsjuka och otrohet
7. Hur håller man kvar kärleken
8. Att göra slut

Och eftersom det är en ungdomar.se-bok vill vi så klart även att ni medlemmar på något vis ska få bidra. Därför kan ni få uttala er med en mening kring någon av dessa ämnen. Ni får lämna hur många bidrag ni vill, antingen kring ett kapitel, två stycken eller allesammans.

Alltså, har ni något att säga om kapitlet så skriver ni en mening, exempelvis:
Svartsjuka och otrohet - "Jag loggar in flera gånger om dagen och kollar om det är någon som skrivit på min flickväns Facebookwall".
eller
Förbjuden kärlek - "Jag är 17 år och är tillsammans med en kille som är trettio år, och till skillnad mot vad alla säger om åldersskillnad så fungerar det jättebra".

De som bidrar och de vi plockar ut kommer att ha sina nick/alias med i boken bredvid sina citat som en inledning till kapitlen.

Spana också in:

antrax:

Svartsjuka och otrohet- Kickin’ in the front seat. Sittin’ in the back seat. Gotta make my mind up. Which seat can I take?


smisk:

[love]


smisk:

[love]


OnT: Har så lite förtroende för kärlek ungdomar emellan så kan typ bara komma på råd och tankesätt, snarare än att ge exempel på knasiga grejer jag gjort. Men helst skulle jag nog vilja svara på
Erik Nahlén:

Hur håller man kvar kärleken


Och säga att enligt min erfarenhet funkar det bäst om man lär sig att älska någon på dennes villkor. Att lära sig uppskatta någon annans språk och förstå att genom dessa handlingar han/hon att hon älskar mig. Detta snarare än att tvinga sitt eget språk på någon annan och säga att "Om du inte visar din kärlek till mig på det här eller det här viset, så kan jag inte uppskatta det lika mycket."
Det är ett enkelt sätt att undvika att slita ut varandra.
1. Att få kontakt
Enklare än man tror, svårare att få det att bli seriöst och kunna upprätthålla en längre kontakt.

3. Att kyssas
Smaskigt, läskigt (på ett bra sätt) och fint, vad mer kan man begära utav ett par läppar som berörs?

4. Singelliv
Har sin charm då man kan finna sig själv istället för att ägna tid åt/med en annan samtidigt som man knappt vet vad man vill få ut utav livet i övrigt.

5. Sex och samlevnad
Sex med den som man älskar och/eller med den man känner för att ha sex med helt enkelt? Smaken är som baken kan man väl säga här.
Att leva tillsammans med en annan människa är ett väldigt vågat och stort steg då man förmodligen kommer blotta sig helt och hållet för den (både fysiskt och psykiskt), samlevnad rules dock!

7. Hur håller man kvar kärleken
Kommunikation? Ett ord många har hört men få förstår? Varför pratar man inte mer med varandra? Varför vågar man inte lösa problemen innan de etsar sig fast inom en och sprider sig som en hemsk sjukdom tills den är okontrollerbar? Såklart dör kärleken ut till slut om man inget gör så kommunikation är A och O!
(Är man dock i ett väldigt stormigt förhållande där den ena eller båda parterna skadas utav det, gör slut)
Erik Nahlén:

4. Singelliv


Singelliv som jag ser det är frihet, din egen tid att upptäcka dig själv och livet.

Erik Nahlén:

4. Singelliv


/
Erik Nahlén:

2. Förbjuden kärlek


Kan inte riktigt kalla det kärlek, mer utforskning och spänningssökande. När jag var en nittonårig grabb hade jag under några månader en affär med en 41-årig man. Det togs inte emot väl av de som visste, men det var en fin tid. Han tog mig med på saker jag aldrig fått uppleva annars och det var en riktigt intressant och dramatisk tid i mitt liv. Bry dig inte så mycket om vad alla andra säger, lev livet! Det är för kort för att slösas bort.
2. Förbjuden kärlek Om det är okej eller ej beror helt på vem man har ett förhållande med. Syskon = inte okej. Stor åldersskillnad = okej (förutsatt att den yngre inte är ett barn).

4. Singelliv Singellivet är underbart. Man har ingen annan än sig själv att ta hänsyn till. Känner du dig ensam? Skaffa en hamster.

6. Svartsjuka och otrohet Om man ska ge den otrogna en chans till beror på vad denne gjorde. Ett hångel må vara förlåtligt, men man kan inte "råka" ha sex med en annan. Det ska inte gå så långt utan att man fattar att det är fel. Hur onykter man än är.
Kan man inte hålla gylfen stängd ska man inte leva i ett förhållande heller.
1. Att få kontakt
Det viktigaste tycker jag är att leva för stunden. Så om jag ser en person som attraherar mig otroligt mycket, som jag är intresserad av, kanske jag tvekar i någon minut eller två - men om man inte tar kontakt så kanske man aldrig mer får chansen igen, och vem vet vilken plats den personen kan komma att få i ens liv? Man måste våga, oavsett hur det blir så vet man i alla fall att man vågade!

4. Singelliv
Att vara singel innebär inte bara att inte ha ett förhållande, utan också en chans att ta hand om och lära känna sig själv. Jag tror att mina erfarenheter som singel har gjort att jag idag är en stark, oberoende och självständig person, och det tror jag kan underlätta när jag är i ett förhållande.

6. Svartsjuka och otrohet
Jag blir mycket lätt svartsjuk, för att jag är rädd att förlora personen. Ställer dock inga krav eller staplar inte upp regler om hur personen ska bete sig mot det andra könet - för jag vet hur dumt det är att begränsa varandra sådär. Men jag pratar om det så att han i alla fall är medveten om hur jag känner.

7. Hur håller man kvar kärleken
Ibland går det inte att hålla kvar vid kärleken om den helt enkelt inte finns kvar. Men i vissa, underbara fall så kan kärleken gömma sig i något hörn och komma tillbaks. Jag tror allt handlar om att våga bemöta sina problem och svagheter, och försöka göra det bästa av situationen. Behålla spänningen genom dagligt flörtande, även när man väl är tillsammans är flörtande viktigt!

8. Att göra slut
Det viktigaste att komma ihåg när det kommer till att göra slut, är att det inte finns något "bra" sätt. Du kommer aldrig att göra personen glad, eller kunna gå därifrån med gott samvete. Så du får helt enkelt göra så mycket som möjligt för att uttrycka respekt mot personen, genom att faktiskt ta det öga mot öga, förklara grundligt varför du vill göra slut och diskutera kring det och se vad den andre tycker. Börja inte med "Jag vill göra slut", utan börja med att lyfta upp anledningen, så ni kan ha en ordentlig diskussion utan att ha en knöl i bröstet samtidigt. Vem vet - det kanske går att lösa?