Forumet - Blev precis sjukt sugen på Sydafrika

Blev precis sjukt sugen på Sydafrika

2762 0 23

Spana också in:


stortrollet: vad afrikanerna gör mot varandra i sitt eget land är inget som intresserar mig eller berör mig eller som jag över huvud taget har att göra med
Nähä, nä. Så att arbetslösheten i Sverige är hög spelar ingen roll för de som redan har ett arbete att gå till? Att det dras ner på resurser inom ålderdomshem spelar heller ingen roll för de som inte är äldre och har svårigheter med att klara av vissa sysslor helt på egen hand? Eller handlar det bara om främlingsfientlighet i ditt fall?

Man kan bry sig om saker utan att det nödvändigtvis påverkar en själv just i detta nu. Exempelvis står jag, i egenskap av heterosexuell kvinna, upp för LGBT.

absentthinking:
Nähä, nä. Så att arbetslösheten i Sverige är hög spelar ingen roll för de som redan har ett arbete att gå till? Att det dras ner på resurser inom ålderdomshem spelar heller ingen roll för de som inte är äldre och har svårigheter med att klara av vissa sysslor helt på egen hand? Eller handlar det bara om främlingsfientlighet i ditt fall?

Man kan bry sig om saker utan att det nödvändigtvis påverkar en själv just i detta nu. Exempelvis står jag, i egenskap av heterosexuell kvinna, upp för LGBT.

Vad har den svenska arbetslösheten eller den miserabla åldringsvården i Sverige med våldet i Afrika att göra?
Ja - jag tycker vi bör lägga MAXIMALA RESURSER på arbetslösheten o åldringsvården i Sverige för att minska arbetslösheten o göra det bättre för åldringarna på ålderdomshemmen. 

Var det något mer du undrade över?   Cool

stortrollet: Vad har den svenska arbetslösheten eller den miserabla åldringsvården i Sverige med våldet i Afrika att göra?
Du vet mycket väl om att jag inte påstod att dessa samhällsproblem har med våldet i Afrika att göra. 


stortrollet:
Var det något mer du undrade över?   Cool
Ja jag undrar om din inställning till detta, som för övrigt också är ett stort problem fast inte just i Sverige, har med främlingsfientlighet att göra då du inte bryr dig om vad som händer med människor av annan nationalitet?

absentthinking: Ja jag undrar om din inställning till detta, som för övrigt också är ett stort problem fast inte just i Sverige, har med främlingsfientlighet att göra då du inte bryr dig om vad som händer med människor av annan nationalitet?

Jag har i en annan tråd - Hatet mot islam - förklarat väldigt ingående till min avsky mot Islam o följaktligen får väl din fråga inbegripas i denna nämnda frågeställning.
Ungefär av samma kaliber som kriget i Syrien... muslimer dödar muslimer. Förvånad?

Det har följaktligen INGET med främlingsfientlighet att göra. Muslimer dödar inte bara kristna utan även av andra trossamfund o tom andra muslimer.

stortrollet: muslimer dödar muslimer
kristna dödar kristna
judar dödar judar
ateister dödar ateister

stortrollet: Det har följaktligen INGET med främlingsfientlighet att göra.
På vilket sätt är detta INTE främlingsfientlighet? Är du själv möjligtvis muslim?

stortrollet: Muslimer dödar inte bara kristna utan även av andra trossamfund o tom andra muslimer.
Jaha ja, det säger du. Dödar inte kristna människor både kristna, judar och muslimer? Dödar inte judiska människor både judar, muslimer och kristna? 

absentthinking: kristna dödar kristna
judar dödar judar
ateister dödar ateister

Att en o annan kristen dödar en annan kristen liksom att en o annan jude dödar en annan jude är ju beklagligt men när det gäller muslimerna så dödar dom miljontals. Bara i Afghanistan har muslimerna dödat över 1 MILJON KRISTNA.


absentthinking: På vilket sätt är detta INTE främlingsfientlighet? Är du själv möjligtvis muslim?

Jag är kristen svensk men har bott med mina föräldrar över halva mitt liv bl a i Saudi Arabien, Iran, Irak, Syrien, Jordanien m fl länder. Pappa har jobbat inom byggandet av infrastruktur i dessa länder.absentthinking: Jaha ja, det säger du. Dödar inte kristna människor både kristna, judar och muslimer? Dödar inte judiska människor både judar, muslimer och kristna?

Läs följande...

Här är ett inlägg från Dagens Nyheter.
Källa: http://www.dn.se/ledare/signerat/bryt-tystnaden-om-vald-mot-kristna/

Bryt tystnaden om våld mot kristna

Publicerad 2012-01-17 00:05

Signerat – Erik Helmerson.

Mellanösterns kristna flyr religiös förföljelse och våld. Situationen blir alltmer alarmerande. Men i västvärlden förtigs övergreppen.

Asia Bibi väntar fortfarande på sin död i fängelset.

Hon är den kristna pakistanska som kom i gräl med några muslimska kvinnor över lite dricksvatten; det påstods att hon under bråket yttrat sig nedsättande om profeten Muhammed. För detta dömdes hon till döden genom hängning. En politiker, Salmaan Taseer, mördades sedan han uttalat sig till förmån för Asia Bibi och mot Pakistans stränga hädelselagar.

Asia Bibi är bara en av de kristna som världen över förföljs för sin tros skull. Organisationen Aid to the church in need uppger att 75 procent av all religiös förföljelse riktas mot kristna. 105.000 människor dödas årligen just för att de är kristna.

De senaste veckorna har det rapporterats om den extrema nigerianska islamistsekten Boko Haram, som nyligen gav de kristna i landets norra del ett enkelt val: flytta eller dödas.


Det är en situation som är välbekant för många kristna. Vissa undersökningar gör gällande att omkring 200 miljoner av dem lever under ständigt våldshot och att ytterligare 350 till 400 miljoner utsätts för diskriminering i sin vardag.

I Mellanöstern, där kristendomen föddes som mellanbarn i den abrahamitiska religionsfamiljen, bestod befolkningen för hundra år sedan av en femtedel kristna. I dag är siffran fem procent. Utflyttningen ur området har pågått länge men tilltagit på senare år, inte minst som följd av trakasserier, hot och våldsdåd från islamistiska extremister.

I en nyutkommen bok, ”Stanna eller inte stanna”, redogör professor Svante Lundgren för ett mönster som upprepas i land efter land. Kristna och muslimer har levt i relativt samförstånd i generationer, men snaran dras åt allt hårdare och allt färre vågar eller orkar stanna kvar.

Den arabiska våren ställer flera frågor om framtiden. Hur kommer de kristna och andra utsatta minoriteter att behandlas i länder som Egypten, där extrema islamister får 25 procent av rösterna? Vilka åtgärder kommer de mer moderata islamistpolitikerna att vidta för att säkerställa religionsfriheten?

I vissa länder är situationen katastrofal. I Irak har hälften av landets kristna flytt sedan krigsutbrottet 2003. I Afghanistan är landets fåtaliga kristna offer för extremistiskt våld samt gripanden och trakasserier av myndigheterna. I Turkiet, där det osmanska folkmordet på armenier och andra kristna utgjorde ett av historiens många dråpslag mot kyrkan i öst, utgör de nu bara en promille av befolkningen.

Ändå tycks den rådande bilden av den kristne vara svårförenlig med offerrollen. Man tänker sig en vit människa från Västeuropa eller USA, en privilegierad person som dessutom bär på en moralisk skuldbörda av korståg, inkvisition och kolonialism.

Men för att använda ett uttryck av den amerikanske religionsforskaren Paul Marshall: Den genomsnittskristna är en nigeriansk kvinna. Två tredjedelar lever utanför västvärlden. Ofta i länder där de sedan århundraden varit en utsatt minoritet. I dag drabbas de av extraskatter, stängs ute från utbildningar och arbete, trakasseras i medierna och utsätts för kidnappningar, misshandel och bombdåd av extrema islamistgrupper.

Det kan inte vara mindre förkastligt att förfölja kristna än judar, muslimer, politiskt oliktänkande eller homosexuella. FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna slår fast att ”var och en har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet”. Där ingår också rätten att byta religion, något som är belagt med dödsstraff i bland annat Iran, Saudiarabien, Afghanistan, Sudan och Jemen.

Slutet av förra året såg en begynnande debatt i Storbritannien, där allt fler anklagar regeringen för passivitet gentemot övergreppen på kristna. I Sverige, liksom i många övriga västländer, är det fortsatt tyst. Vad säger den vänsteropposition som av tradition slår sig för bröstet för sin internationella solidaritet? Vad säger myndigheter och människorättsorganisationer?

Och, framför allt: vad säger regeringen?

Det här med att det är så otroligt hög brottslighet i Sydafrika är en myt och vad medier vinklar! Alla som har varit där kan själva bekräfta detta, ni som inte har varit där, speciellt du som är rasist som skriver här har INGET att säga till om innan du har satt din fot där. Hur får du ens vara medlem på ett forum och sprida dina sjuka vinklingar och tankar, hoppa ur stenåldern eller kasta en sten mot ditt eget huvud så att du vaknar upp. MUPP!