Forumet - Borderline

Borderline

3938 0 28
Hej!
Vad är eran uppfattning av personlighetsstörningen borderline? hur tänker ni när ni hör ordet, vad tänker ni på för typ av person osv? Oavsett om ni är pålästa eller ej, vad har ni fått för er att det innebär?
Och om ni känner någon som har Emotionell instabilitet personlighetsstörning (borderline), hur har ni uppfattat dem, vad är nackdelar osv med det?
Läst mycket om att många tycker att borderlinepersoner är svåra att hantera, vad tycker ni isåfall är det svåra att hantera med en

Spana också in:

när jag föreställer mig någon med borderline, föreställer jag mig att den personen har 10 andra diagnoser också - en riktigt farlig psykopat. 

Tror det är svårt att utmärka någon med enbart borderline, om en inte känner den personen. Har nog bara medvetet sett sådana på film.   


S3ON: när jag föreställer mig någon med borderline, föreställer jag mig att den personen har 10 andra diagnoser också - en riktigt farlig psykopat. 

Tror det är svårt att utmärka någon med enbart borderline, om en inte känner den personen. Har nog bara medvetet sett sådana på film.   Stäkaren: Jag tror som vanligt att det är den fria viljan som styr. Men att diagnosen ställs efter ett visst beteendemönster som man ändock kan kontrollera men man väljer att inte göra det.
gud vad osofta ni är....

Bingolott:
Vad är det som gör att du inte vill ha något romantiskt med en med borderline?
jag menar ej att kritisera på något vis utan jag frågar för att jag undrar hur en person som inte har det tänker kring det.
Har viss erfarenhet av det, vill helst inte gå in på detaljer, men ja det funkar helt enkelt inte. Alldeles för mycket mixed emotions om man ska sammanfatta. 
jag har sett några med
borderline. det är en ganska
svår grej aty inte kunna styra
sina känslor. många med borderline har självskadebeteende eller missbruk just för att döva sina känslor som ibland kan bli starka as fuck. med borderline tror jag på olika sorters beteendeterapi där man kan lär sig känna av när man börjar dra iväg i känslan och då kunna stoppa den i tid så man inte tar till självdestruktivitet eller missbruk. exempel på beteendeterapi är Dbt och Kbt.

men vad vet jag. jag är bara en simpel sjuksköterskestudent