Forumet - COOLA BILDER PÅ TIMUR LENK

COOLA BILDER PÅ TIMUR LENK

2484 0 27

Spana också in:

kukoxo: inte till iran och turkiet? eller tänker jag på fel person
Mindre asien = turkiet, Och det omfattade väl iran, såväl som afghanistan och en bit upp. Men gränsen gick vid indien, omfattade inte indien.

Du kanske tänker på någon av de khanate som uppstod efter djingis död. men de gränsdragningarna skiftade så vilt under en så kort period, över ett så stort område, att de knappt går att hålla koll på.
Miceparade: Ja. Och eftersom jag är en greedy bastard och vill ha mycket pengar fastän jag borde satsa på andra grejer än handel vill jag alltid ha nån av de där provincerna som producerar peppar och grejer runt Röda havet och Persiska viken ganska tidigt. Timuriderna ställer till det :c
Det är alltid roligt att svälla på nomadernas bekostnad. Ser dock till att försöka knipa astrakhan i norr och dra ner över persien bort till indien, och arabien i söder. Muta österrikarna och så har du ryggen fri för expansion sedan.


Vehnk: Vad gav dig iden till tråden?
En medeltida härförare med mongoliskt påbrå. Härskade i ett imperium som sträckte sig från mindre asien, till indien när det var som störst.

Han hade ej mongoliskt påbrå såvitt jag vet utan det var propaganda att han hade blodsband till djingis khan, hans fru var dock ättling.
Idéen kom bah, har "forskat" en del om honom.

Vehnk: Mindre asien = turkiet, Och det omfattade väl iran, såväl som afghanistan och en bit upp. Men gränsen gick vid indien, omfattade inte indien.

Du kanske tänker på någon av de khanate som uppstod efter djingis död. men de gränsdragningarna skiftade så vilt under en så kort period, över ett så stort område, att de knappt går att hålla koll på.
Han intog delhi, och mogulerna var ättlingar till honom
Järn: Han hade ej mongoliskt påbrå såvitt jag vet utan det var propaganda att han hade blodsband till djingis khan, hans fru var dock ättling.
Tror mycket riktigt att det inte heller var så. hans fru ska dock ha varit direkt ättling från djingis. Men han var av turkisk ursprung. Och många turkfolk är besläktade med mongolerna.

Järn: Han intog delhi, och mogulerna var ättlingar till honom
Verkar stämma, kollade karta nyss.

Vehnk: Tror mycket riktigt att det inte heller var så. hans fru ska dock ha varit direkt ättling från djingis. Men han var av turkisk ursprung. Och många turkfolk är besläktade med mongolerna.

Verkar stämma, kollade karta nyss.

De som bydge redstone fort och taj mahal osv, man känner igen lite timurisk arkitektur där. Han var den förste som lyckades inta Delhi och byggde då pyramider av hundratusentals kranium.