Forumet - De dejtbara

De dejtbara

9130 0 101

Hej umfriends!

Såg ni detta program igår kväll?  Om inte så kan ni se det här

http://www.kanal5play.se/program/155622839#!/play/program/155622839/video/163054615

Vad tycker ni om att göra ett underhållningsprogram (i tablån står det kategoriserat som underhållning och inte dokumentärserie el dyl) om funktionshindrades jakt på kärlek?
De verkade jättehärliga allihop och jag vill bli kompis med Emelie, men jag är ändå litelite tveksam till programmet då det säkert kan ses som underhållning av en elak natur (gjord av kanal fem) och de medverkande som cirkusfreaks.
VAD TYCKER NI?

Spana också in:


Chibibbi:
gör det det? handlar väl snarare om att följa en alternativ samhällsgrupps jakt på kärlek, vad jag tolkat det.

Vilket bygger på deras funktionsnedsättning. Du får ju inte vara med där om du inte har en sådan. På ett sätt är det är bra idé då man får se att de har samma drömmar och begär som vi andra, men på ett annat så känns det som om de gjort lite humor av det när de pratar med kameramannen.
Om du inte har sett den så tycker jag att du ska göra det.df rqp: har bara sett lite men tycker det verkar jättefint, sen har man nån liten aversion mot hela idén att exploatera en utsatt grupp sådär... men det går nog att göra bra och reko.

ska följa't


Ja det är ju det man har svårt med. Fick lite "Kolla här höhö HANDIKAPPADE som ska försöka dejta"-vibbar under vissa stunder, men annars var det rätt fint gjort. Ska nog också försöka se fler avsnitt.
Hoppas att de finner någon allihop.

isola: men jag är ändå litelite tveksam till programmet då det säkert kan ses som underhållning av en elak natur (gjord av kanal fem) och de medverkande som cirkusfreaks.
Varför är "Ensam Mamma Söker" mer okej än ett program där funktionshindrade söker kärlek? Tycker det är mer elakt (och uteslutande) att i sådana fall inte göra ett program om dessa människor på grund av deras funktionshinder.

arpateko: Känns som alla sånna serier som femman gör (ullared, campingen eller vad det heter, en stark resa osv.) bygge på att de gör folk till åtlöje som inte förstår det själva, vilket är sjukt och fel och inte underhållande över huvud taget. Enligt mig i alla fall.

detta program har inte riktigt en sådan ton. inte första avsnittet iaf.

Buddah:
Varför är "Ensam Mamma Söker" mer okej än ett program där funktionshindrade söker kärlek? Tycker det är mer elakt (och uteslutande) att i sådana fall inte göra ett program om dessa människor på grund av deras funktionshinder.

Det är inte riktigt samma koncept. Jag tycker absolut att människor med olika funktionshinder ska få vara med överallt, men kanske inte riktigt på grund av sina funktionshinder. Men detta program tycker jag var ganska bra gjort (har ju dock bara sett ett avsnitt).
Så "En stark resa" tycker jag är långt mycket värre.