Forumet - Den svenska kulturen: ett sökande

Den svenska kulturen: ett sökande

102 0 3
(...)
Men så en dag det sig hände,
det var i en Kinahamn.
Då kom det en skuta han kände
som bar hembygdens namn.
Han blev lite röd om kinden,
när skeppet med ens föll av
och flaggan slog ut för vinden,
den flagg som han en gång höll av.

Han såg den, fast svart av röken
och blekt av tropikernas sol.
Han hörde den fladdra likt göken,
som i hembygdsskogarna gol.
Och gul som ett skälvande klänge
han sett i en flickas hand.
För första gången på länge,
han mindes sitt fädernesland.

Han mindes en röd liten stuga
någonstans i ett hölje skyggt,
där höga trädstammar buga
sig inför så skön en bygd.
Han hörde flickskratt ifrån logen
och en välbekant dragspelslåt.
Han mindes en gång uti skogen,
och slutligen brast han i gråt.


A; Hoppa på tåget där det stannade för sisådär 50 år sen:
Modell som ofta propageras av diverse nationalister och israelköpta xenofober (Sverigedemokraterna), där en reslig man med undergiven hustru och två barn sitter i en röd stuga med vita knutar och dricker akvavit till tonerna av Snoddas. En dröm om något förlorat där man växer upp i den, i jämförelse, montona flora och fauna som lever vid vår sida. Där man hade hela sitt liv i den bygd man befann sig i, fann en flicka eller pojke man känt och växt upp med och så småningom gifte sig med. Där alternativen var få och kärlek byggdes av bekantskap och man kunde lämna huset olåst så att besökare kunde gå in och ta sig en kopp kaffe medan de väntade på att man skulle komma hem.

Chimärer är vackrast av alla och existerar i samklang med din själ i en annan tid, en annan möjlighet. Men är det möjligt att återvända? Svaret är förmodligen nej och många av dess anhängare förvirrar sig i klart antisvenska idéer (kristendom).

B; Erkänn förändring och bygg något nytt och vackert med gamla anor:
Det mest logiska alternativet, att ta en titt på vad som är vår kultur, vad som är landssjälen, vad som egentligen är vårt. Med denna kunskap kan vi implementera idéerna i dagens samhälle, ta ett stadigt grepp om oss själva och slänga ut allt som inte passar (tolkas ej som att slänga ut folk, vi har plats för miljoner och miljoner fler).
Minns inte riktigt vart jag tänkt gå med den här tanken så slutar här, men släng in ett kapitel om fornseden som vårt sanna religiösa arv och hur mycket bättre det passar oss en ett gäng levnadsregler för judar i den arabiska öknen.
+ Isolationistisk nationalism, använd vad vi har, håll oss totalt neutrala till omvärlden och koncentrera oss på att bygga vår dröm med svenska medel och alla problem med arbetslöshet, depression och liknande kommer vara ett minne blott.

Vad tycker du att vi ska göra med vårt land för att undvika bli en amerikansk/islamistisk/vadhelst lydstat?