Forumet - drömbarnet

drömbarnet

504 0 19

igår hade vi en diskussion om drömbarnet i skolan. drömbarnet är det barn en fantiserar om och ser framför sig när en tänker på en framtid med barn. drömbarnet är det barn vi objektifierar och väljer kläder på redan innan det existerar, vi väljer kön trots att det är oviktigt eftersom ett barn är ett barn, vi väljer egenskaper åt det här barnet och fantiserar om vad vi ska hitta på med barnet. 

bilden av drömbarnet är inte konstant, drömmen kan omformuleras när vi märker att vi fick ett brunhårigt barn istället för ett blont barn. drömmen kan däremot inte ändras om barnet föds med ett funktionshinder, oavsett om det visar sig vid födseln eller senare. då har hela bilden om drömbarnet raserats och vi hamnat i en traumatisk kris. inte för att vårt barn inte har samma möjligheter som andra, utan för att det inte blev vårt drömbarn.

Spana också in:


Chi Huang Ti: mardrömsbarnet låter som något som lika gärna skulle kunna vara en titel på en roman av john ajvide lindqvist...
Jag måste ge +1 på detta ändå. Jag gillar Ajvide Lindqvist. 

OnT: jag tror inte jag har något. Förutom vid de tillfällen när jag spelat upp filmscener där jag deltagit som förälder till ett barn, och där har det sett likadant ut som jag själv då jag var barn. 

amsi: bilden av drömbarnet är inte konstant, drömmen kan omformuleras när vi märker att vi fick ett brunhårigt barn istället för ett blont barn. drömmen kan däremot inte ändras om barnet föds med ett funktionshinder, oavsett om det visar sig vid födseln eller senare. då har hela bilden om drömbarnet raserats och vi hamnat i en traumatisk kris. inte för att vårt barn inte har samma möjligheter som andra, utan för att det inte blev vårt drömbarn.
Av erfarenhet från nära släktingar så omformas drömbarnet även då det gäller funktionshinder.

MissAnox drömbarn

Mitt drömbarn skulle vara kort och knubbigt och inte bära korsett. Allt annat vore onaturligt. Hen skulle börja gråta om ev. borgare tog hen i famnen och bli lycklig av att vara i naturen och umgås med djur. Hen skulle lära mig många nya ord och uttryck och vara hemskt morgontrött. Vi blir en perfekt kombo.

Mitt drömbarn är en rebell som inte låter mig eller någon annan i världen styra över det! Barnet har en egen själ med egen vilja, egen smak och egna mål, och försvarar den med all kraft. En människa som är empatisk utan att vara naiv. En människa som är stark utan att vara dominant över andra. En människa som är smart utan att vara arrogant.