Forumet - ECT - elchocksbehandling

ECT - elchocksbehandling

1817 1 21

Spana också in:


Leijonsparf: det är väl rätt effektivt mot svårbehandlad depression. känner en kille som fått det, honom funkade det för. innan dess hade de testat typ, absolut allt annat.
Är så i mitt fall med. En liten del av mig tänker att man borde testa, för vad är det värsta som kan hända? De tänker inte skriva ut mig om jag inte går med på en ETC-behanling

PMR:
Är så i mitt fall med. En liten del av mig tänker att man borde testa, för vad är det värsta som kan hända? De tänker inte skriva ut mig om jag inte går med på en ETC-behanling
bara att kolla upp biverkningar och läsa på. jag har inte koll på detaljer. å andra sidan har jag för avsikt att matabström genom mitt huvud mest för att se vad som händer (tdcs, inte samma sak som ect, dock).

Du måste titta upp eventuella biverkningar innan du tackar ja till en sådan behandling. Jag läste om det för länge sedan och minns att jag läste om att man riskerar permanenta skador och att behandlingen dessutom borde betraktas som ett övergrepp och avskaffas, något man också har gjort i en del länder. Jag önskar jag minns var och exakt vad jag läste nu, men det var tillräkligt för att jag skulle bli avskräckt även om jag sedan gammalt präglas av min syn på elchocker som något som borde ha avskaffats samtidigt som psykokirurgi/lobotomier och liknande. Hur som helst: läs på ordentligt innan och då menar jag inte att bara läsa den information de som vill utföra det på dig ger dig.  

Tror det är en bra behandling om man inte ser nån annan utväg. Vet inte så mycket om bieffekter o risker egentligen. Men tror det kan fungera riktigt bra på vissa. Har nog bara sett två före o efter såna behandlingar då jag var inlagd en längre period i sthlm. En kvinna och en man. 

Hon före: Satt mest och stirra, pratade knappt med någon. Verkade så otroligt skör. Grät mycket, väldigt mycket om nätterna.

Efter: Gladare, pratsam och .. kändes lättare på något sätt. Men blev världens liv när nån släkting/bekant hade varit på besök och hon hade svårt att minnas saker, tror det var nån dag efter behandlingen faktiskt. Mycket gråt :( Men tror att det bara var temporärt. Hon verkade i alla fall mycket gladare när hon gjort ett par behandlingar.

Mannen före: astrevlig, charmig som fan, snäll som fan.. typ en underbar människa. Sjukt allmänbildad. För att dagen efter vara ett totalt djävla freak, sjukt obehaglig och hotfull människa. Gå runt och skrämma både personal och patienter. Ibland kunde det vara så illa att han kunde vara den där fina människan som satt och pratade framför alla då han helt plötsligt blev den där obehagliga.. då märkte man ibland att han försökte hålla emot det vissa gånger utan att lyckas :( 

Efter behandlingarna verkade han mer.. neutral, han gick inte som i vågor längre. Men han tappade även toppen eller vad man ska kalla det, han blev aldrig den där han varit under "bra dagar". Bara neutral.. alldaglig..fast tråkigare. Men han fick inga utbrott så han var mer accepterad av alla andra. 

Annars vet ja inget om det :X

Jag har gått klart min serie av behandlingar nu och jag tror banne mig att det hjälpt mig till en viss del. Tardig Det är dock inte som natt och dag, men..

Jag har kommit till insikt om saker jag aldrig lyckades med förut. Jag har haft några drömmar sedan jag var liten och är nu(än så länge) fast besluten att försöka ta mig an dem. Jag är olyckligt kär så in i helvete men inser att om det blir vi igen, så kommer det bli samma visa gång på gång och det är livsfarligt för oss båda - främst mig. Jag har inte agerat mitt absoluta bästa i alla lägen, men hans beteende förtjänar Ingen att mötas av.