Aviseringar
Rensa alla

Ekonomi eller samhälle?


Ämnesstartare

Hej jag har lite beslutsångest.
Jag går i nian och valde Samhälle samhälle som förstahandsval på den preliminära valperioden men nu när det är omval så har jag börjat tvivla. Jag tror att jag vill gå ekonomi ekonomi istället. Problemet är att jag vet inte vad jag vill jobba med. På senaste tiden har jag funderat på att bli advokat men det kanske jag inte vill om 3 år så jag vill ju gå en utbildning som är relativt bred. Förut tänkte jag att samhälle är bäst för den är väldigt bred och samtidigt slipper jag den jobbiga matten på natur men det känns som att det är 9an tre år till vilket inte är något jag vill vara med om...

Jag är inte så överförtjust i SO-ämnen och tycker att privatjuridik, företagsekonomi m.m som man får läsa på ekonomi-programmet verkar roligt. 

Vad ska jag göra? Ska jag välja om till ekonomi? Tänk om det inte alls är som jag hoppats? :/


   
Citera

Jag läste samhäll-ekonomi men jag tyckte det var väldigt tråkigt och hade hellre läst något i still med samhäll-samhäll, eller något praktiskt som man kan få jobb på. Det är väldigt mycket företagsekonomi och inriktat på att man ska starta företag. Typ hur man räknar inkomster-utgifter i ett företag och sånt tråkigt bara. Inget om ekonomi i allmänhet, ekonomiska teorier, allmän juridik eller så utan allt handlar om företag och hur man sköter såna, vilka regler som gäller för företag, osv. Har du inte tänkt driva ett företag så rekommenderar jag det inte alls.


   
SvaraCitera
GraGo

Ekonomi på gymnasiet är skrattretande, ta sam-sam


   
SvaraCitera

GraGo:
Ekonomi på gymnasiet är skrattretande,

 varför tkr du det?


   
SvaraCitera

På det stora hela spelar nog valet mellan sam/ekonomi en liten roll. Ta det som känns bäst. 

Hade jag gett mig själv ett råd o nian så skulle det vara detta: Använd gymnasietiden för att hitta dina passioner främst och inte för att lära dig hur du får rätt på ett prov.


   
SvaraCitera

Skentrevlig: Använd gymnasietiden för att hitta dina passioner främst och inte för att lära dig hur du får rätt på ett prov.

Tumme upp


   
SvaraCitera

Jag råder dig att ta sam, Sam innehåller så vitt jag vet inte lika mycket missvisande propaganda som Eko. Studera Eko på fritiden ist. och tenta av dom vid behov.


   
SvaraCitera

Ekonomi blir ju så jävla tråkigt efter ett tag. Ta samhäll-samhäll du


   
SvaraCitera

obs, ekonomi och juridik är tråkigt


   
SvaraCitera