Forumet - Ett stort steg för politikerna

Ett stort steg för politikerna

431 0 17
De sa ju det förra året och gjorde tvärtom, valtaktik eller.

Sen har nog HKV bättre koll än Tomhylsan.

Försvarsmakten tycker att det är en dålig idé, den kommer att äta pengar. Vi har inte materiel och resurser att utbilda förband som blir tillgängliga först om tre år, säger en av SvD:s källor i Högkvarteret.

Spana också in:

"Det har Björklund nu fått gehör för i regeringen. Ett kompani med 14 stycken av Sveriges allra modernaste stridsvagnar, Leopard 2 (stridsvagn 122), ställs i förråd på Gotland."

Det var nog ett av de roligaste besluten på väldigt länge.
14 stridsvagnar kan verkligen skydda Gotland ifall att...[zzz]
14 stridsvagnar kan mycket väl skydda gotland, med rätt understöd och personal kan en enda pansarvagn skrämma iväg en hel pluton (och JA en enda soldat med den amerikanska armén som understöd kan göra samma sak men du fattar?).

Enligt mig borde mer av de svenska förbanden läggas ner och sverige borde istälelt rikta in sig på små vältränade förband med stark mångsidighet, typ SSG och diverse jägar- och helikopterförband, samt förbättrad humanitär hjälp.
svar nej, ett land skyddas främst sina gränser i fred med flyg och sjöstridskrafter. Flottans divisioner bör utöka med 5 st så vi totalt har 7.
Flygvapnet bör bestå av minst 140 Fpl 39 med hälften i reserv samt 8 st radarövervakningsplan.

Armen bär i sin tur bli mer flexibel ja men tunga förband är det som gäller, fråga Georgien. Den bör i fred bestå utav ca 5 Brigader

Gotland bör militariseras igen och återupprusta minst 2 förband.

14 st strv 122A... vilket skämt. De behöver tross, lvnärskydd etc .

Sen folk som tror skola / lumpen är samma sak...
Tror ni även att förskolan och gymnasiet är samma?
Nej mera klara sig själv, mera eget ansvar.
Då ligger äntligen försvarets framtid på bordet!:

"Alla förband skall kunna användas för försvarets alla uppgifter. Det ger en högre kvalitet – vi får erfarna förband - som gjort insats - i den svenska insatsorganisationen. Det ger också en högre ekonomisk effektivitet, då vi inte längre bygger särskilda förband när försvaret ska användas internationellt.

* För att nå ökad användbarhet och tillgänglighet krävs rekrytering på frivillig grund, men också övergång till stående och kontrakterade förband. Officersyrket förändras med fler specialistofficerare som utbildar och leder trupp och färre i staber och ledningsfunktioner.

* Hela insatsorganisationen om ca 50 000 personer ska kunna användas inom en vecka efter beslut om höjd beredskap. Idag är bara ungefär en tredjedel av den nationella insatsorganisationen kravställd för insats inom ett år.

* 28 000 personer kommer enligt ÖB finnas i stående och kontraktsförband. 22 000 finns i Hemvärnet, inklusive de nationella skyddsstyrkorna.

* Vi går från tre tillgängliga manöverbataljoner idag, till åtta imorgon. Det innebär mer än dubbelt så hög tillgänglighet som idag.

* 1 700 personer kommer att kunna hållas kontinuerligt insatta i insatser internationellt. Det är dubbelt mot idag.

* Antalet Gripenplan blir 100 stycken, av C/D-modell. Antalet nya helikoptrar ökar successivt. Stridsvagn 122 bibehålls och tillgången till splitterskyddade fordon ökar. Artilleriet och luftvärnet förblir av dagens storlek. Det blir sju korvetter, varav fem av Visbyklass, antalet ubåtar i insatsorganisationen bibehålls.

* Utanför insatsorganisationen kommer en förbandsreserv om fyra mekaniserade bataljoner att finnas..."

Källa: http://www.dn.se/opinion/debatt/militartja...villig-1.824868

Nå vad tycks?
Själv är jag väll relativt nöjd.[smile]