Forumet - Feedback på nyskriven låt sökes!

Feedback på nyskriven låt sökes!

1268 1 9

Hej! Om du tryckt dig vidare för att ge feedback så är jag mycket tacksam. Jag är en ung kille vars hobby sen två år tillbaka har varit att skriva musik. Mest för min egen skull, men det är alltid kul när vänner och folk som snubblat över mig också kan utvinna något. 
   För ungefär ett år sedan så ställde jag en fråga här på sidan som genererade många bra svar till mig själv. "Skulle jag kunna få feedback på den här låten?" 
   Sen dess känner jag själv att jag har utvecklas enormt. Så för att nu kunna utvecklas vidare hoppas jag att någon vänlig själ kan offra ett par minuter och ge lite ärlig feedback. Influenserna är väl svensk hip-hop. 
Tack på förhand! 

http://www.youtube.com/watch?v=bCRmUP23WjU

takten du rappar i stämmer inte med orden. det låter som att du bara hasplar fram orden. samtidigt låter det som om du krystar fram känslor i dina betoningar. och texten är väldigt moraliserande. 

tror du är nåt på spåren med mjuka beatet och rösten. om du gör en lite enklare text som är mer beskrivande och mindre värderande så tror jag det är enklare att framhäva det sköna i din musik. våga lita på lyssnaren mera. du behöver inte vara så övertydlig.

Spana också in:

Tackar så mycket för allt. Just angående värderingarna så är det ett försök till att göra narr av de (enligt mig) idotiska normerna vi har. Men förstår att det varken framkommer eller passar in med tanke på att den röda tråden är något helt annat. Angående ordsnubblande och kass kvalité har mycket att göra med min bristande expertis när det kommer till att spela in ljud. En mängd faktorer där jag behöver lära mig. Förhoppningsvis hjälper ett års musikproduktion på gymnasiet.
  Takten på flödet, och där också användandet av många ord var något jag testade på vissa ställen. Personligen tycker jag att det passar till vissa delar, men blir extremt jobbigt på andra (nu när jag lyssnar igenom den ett par dagar efter).
  Sen att inte vara för övertydlig, att satsa mer på beskrivningarna. Det ser jag verkligen poäng i. Det här är en andra version av texten, och fokuset la jag på att verkligen försöka berätta historien, alla händelseförlopp och vad som hände efter. Antagligen så är det redan i den idén som allt rasera. Visst kan man fokusera på historian, men kanske inte att det passade just här.
Inget namn, vad var det som fick dig att tappa intresse efter 10 sekunder?

Slutligen, tusen tack för all feedback och alla komplimanger! Tar till mig allting och hoppas att jag kan använda det till att utvecklas framåt!