Forumet - Femenism

Femenism

8648 0 119

jag som en liten pojke är trött på särbehandlingar (även om vissa särbehandlingar är positivt ^^) och har försökt få andra att fatta hur taskigt samhället är när det gäller jämnställdhet!! 

jag höll ett tal på mitt förra jobb om att kvinnor äger dagens samhälle. fick bara en massa konstiga blickar o hånflabb.

Maskulismen måste bli större. Kanske nån borde bilda manism.

Lite så det har blivit. Och är det inte så helt, så är det åtminstone inte långt ifrån. Bara det att typ ingen vill inse det.

Det heter att det är jämställt, men så fan heller att det är. Förut var det mannen som var dominant, nu är det kvinnan. Jag betvivlar starkt på att det någonsin kommer att på riktigt bli jämt fördelat mellan könen.

Spana också in:

I vissa speciella fall tex relationer sä har kanske tjejer/kvinnor makten men du behöver inte oroa dig i samhället i stort så har du fortfarande dina fördelar. Du kommer att tjäna mer än en kvinna om du skulle råka ha ett jobb, du har mycket större chans att bli chef på detta jobb och du värderas inte efter ditt utseende på samma sätt osv som om du vore kittad med det man folkmun brukar kalla för en fitta. Var lugn patriarkatet och kvinnors lägre ställning är i mångt och mycket bevarat.


Gurksallad: Lite så det har blivit. Och är det inte så helt, så är det åtminstone inte långt ifrån. Bara det att typ ingen vill inse det.

Det heter att det är jämställt, men så fan heller att det är. Förut var det mannen som var dominant, nu är det kvinnan.
Upplysningsvis är det sådana här världsfrånvända uttalanden som i förlängningen leder till att du skapar gnälltrådar om varför du är "mobbad."

Nachac: igen.
dazed: I vissa speciella fall tex relationer sä har kanske tjejer/kvinnor makten men du behöver inte oroa dig i samhället i stort så har du fortfarande dina fördelar. Du kommer att tjäna mer än en kvinna om du skulle råka ha ett jobb, du har mycket större chans att bli chef på detta jobb och du värderas inte efter ditt utseende på samma sätt osv som om du vore kittad med det man folkmun brukar kalla för en fitta. Var lugn patriarkatet och kvinnors lägre ställning är i mångt och mycket bevarat.
http://www.aftonbladet.se/wendela/article17588021.ab

amsi: åh vad jobbigt att kvinnor NÄSTAN är lika mycket värda som män och NÄSTAN har samma rättigheter, skyldigheter och fördelar som män har
det är inte där problemet ligger. om det vore som du skrev, vore det bra. samma rättigheter osv. men kvinnan idag får en särbehandling som gynnar dom, till skillnad från mannen som jag där tycker synd om. som den fjolliga synen på kvinnan medan män ska tåla så mycket skit som möjligt. man pratar som man illa om kvinnan, dte blir ett jävla liv. får typ hela världen emot sig. kvinnan pratar skit om mannen, hon blir hyllad. okej, starka överdrifter. men principen är densamme.