Forumet - Filmjölksupproret

Filmjölksupproret

524 0 14
Finns det någon därute som likt mig är irriterad på Arlas nya förpackning som har en Plastkork?
Arla påpekar till och med på sin sida att den nya förpackningen är sämre för miljön, men att det inte kommer påverka deras totala klimatmål. Hursomhelst så har de inte sjunkit hur långt som helst, den ekologiska mjölken slipper den lilla äckliga korken.
Jag kan inte driva filmjölksupproret själv, jag behöver fler lojala miljökämpar med facklor och högafflar för att lyckas.
Så om du känner dig manad skriv gärna ett mail till arla och berätta vad du tycker om den lilla äckliga korken!

Spana också in:

qwertyuiop:

Visserligen, men en liter filmjölk tar slut ganska fort (iaf för mig).


Jo, det klart, men om man inte äter det så jätteofta påverkar det ju.

qwertyuiop:

Smartare att hålla bättre koll på bäst före-datumet [wink]


Bäst före-datum (fom nu BFD) är nog Sveriges största enskilda miljöbov. Skit fullständigt i BFD, betänk att det är "bäst före" och inte "dåligt efter". Oöppnad filmjölk håller säkert en månad längre än BFD och även öppnad funkar ett bra tag efter. Enda undantaget mot detta lär väl vara rå fisk (t.ex. gravad lax eller inlagd sill) där det kan vara svårt att avgöra vad som är bra och dåligt, och som man inte tillagar.
Korken är sämre på det sätta att den görs i plast och att man inte kan fylla lika mycket paket i rullpallar(det mjölk, fil körs ut på till affärer) och på så vis använda sig av mer lastbilar osv. Dock har man valt att ta ställning till kundernas behov och det har visat sig att kunderna vill ha kork.

BF-datumet är bra, på de söta produkterna som vispgrädde och mjölk blir de dåliga snabbare än de sura produkterna. Det handlar mycket om hur du behandlar din produkt hemma.