Forumet - ! Fylla 18 !

! Fylla 18 !

2048 0 21
Jag ska snart fylla 18 (weey). Problemet är bara att jag inte vet vad jag ska göra. Det är under jullovet och jag vill inte göra något stort, som hålla en major fest eller liknande men jag vill såklart att det ska vara minnesvärt. Vill helst göra något med mina två bästa kompisar bara eftersom vi har varit med så mycket de senaste åren. Har funderat på en weekend resa eller spa eller liknande men jag vill gärna ha fler förslag! Man kan gärna skriva vad man själv gjorde också om man redan har fyllt 18. Om det nu ska vara en resa, ska det vara jag som betalar eller får de själva göra det? Och kan man resa själv när man blir 18? Skulle vara grymt kul men har aldrig riktigt gjort något sådan här så jag har inte så bra koll. (Mina kompisar är fortfarande 17 vid det laget jag blir 18) Tacksam för alla svar jag kan få !! :)
Senast ändrad 8 Dec 2015, 14:26 av André
Du kan resa oavsett ålder lite här och var med pass. Om det går att boka paketresor är en annan femma dock. Står säkert på de resor du är intresserad av.

Du kan väl dra ihop ett gäng och göra lite bra käk tillsammans och sedan kanske gå ut?
Weekend låter ju astrevligt, men kan bli dyrt? Vet ej, du kanske har mycket pengar, men du kan ju fråga om de vill med? 

Minns inte jättemycket, men jobbade på dagen (sommarjobb) och drog sedan och grillade och ölade vid en lokal sjö. Fiskade frammåt natten och drog sedan på krogen, smått dragna efter ett par (många) ljumna fulöl. 

Jag tycker att åka på en weekend till någon stad du alltid viljat besöka låter som en jätte bra idé. Men det beror ju lite på vilka ekonomiska förutsättningar alla har. Vem som ska betala vad får ni någon bestämma själva. Men har du råd och vill betala så gör det. Annars så skulle dom ju kunna få betala sin egen biljett men så kanske du kan bjuda på maten? 

Klart du kan åka själv när du är 18, du är ju myndig och bestämmer över ditt eget liv... do what the fuck you want (except buy sprit on systemet or something olagligt). Känner folk som åkt utomlands själva när de var 14 så det sa nog inte vara några problem för er Tumme upp

Hoppas du får en bra födelsedag! Glad

Spana också in:

Tack för alla tips! Har nog bestämt mig för en weekend resa faktiskt. Får komma upp med en plan B också om det nu inte skulle gå. Men kan man boka någon slags weekend paket där allt ingår så man slipper undra vart man ska äta och så. Blir då mindre krångligt också om man nu skulle gå vilse eller liknande.. 
När jag fyllde 18, gjorde jag egentligen ingenting annat än att gå till skolan och sen äta födelsedagsmiddag med familjen på kvällen. Däremot så är det flera som jag vet som har stuckit ut på krogen dagen/helgen efter dom har fyllt 18. I ditt fall Anonym001, så skulle jag säga att ta det lugnt och njut över jullovet och var med dina nära och kära. Sen när dina vänner som du nämnde har fyllt 18, så kan ni välja att fara ut på en trevlig utekväll, utan att bli redlöst fulla, samma helg som den sista av er fyller år om ni så önskar.

n0llan: När jag fyllde 18, gjorde jag egentligen ingenting annat än att gå till skolan och sen äta födelsedagsmiddag med familjen på kvällen. Däremot så är det flera som jag vet som har stuckit ut på krogen dagen/helgen efter dom har fyllt 18. I ditt fall Anonym001, så skulle jag säga att ta det lugnt och njut över jullovet och var med dina nära och kära. Sen när dina vänner som du nämnde har fyllt 18, så kan ni välja att fara ut på en trevlig utekväll, utan att bli redlöst fulla, samma helg som den sista av er fyller år om ni så önskar.
Bra ide, har faktiskt tänkt det men eftersom jag fyller år så tidigt vill jag gärna göra något för att samtidigt fira in det nya året så att säga. Den sista av oss fyller år Dec nästa år så det blir ett tag kvar, men det hade vi faktiskt tänkt att vi skulle göra, om inte någon av de planerar något annat såklart !