Forumet - Genusfria omklädnings-och duschrum

Genusfria omklädnings-och duschrum

4708 0 301
Nu när vi har konstaterat och accepterat att även vanliga människor kan vara flator och stjärtgossar så finns det väl ingen poäng med att hålla könen separerade längre? Jag menar, snubben som byter om bredvid dig kan likaväl kolla in juvelerna på dig med ett pilskt leende precis som en heteronormativ man skulle göra om en kvinna.
Om sexualitet är anledningen till att separera könen i dylika situationer så har det liksom blivit poänglöst i dessa moderna tider (för att inte tala om att frekvensen av sexuellt ofredande i omklädningsrum homo och hetero emellan är mig veterligen praktiskt taget noll, så bör det inte vara ett giltigt skäl heller, liksom).

Stoppa genussegregationen, jämlikhet för alla osv.

Spana också in:

Ögon i en plåthink:

Nä. En konsekvens skulle sannolikt vara att färre kvinnor skulle våga sig in i dessa rum eftersom män i relativt hög grad tenderar vara obehagliga creeps mot kvinnor och till exempel våldta och förgripa sig på och sexuellt trakassera kvinnor.

Män kan sluta med det först.


ja
Rent teoretiskt låter det bra, men reellt är jämlikheten mellan könen inte så långt gången att man kan ta för givet att det skulle fungera utan risk för sexuella trakasserier.

Däremot kunde det teoretiskt fungera att ha omklädningsrum indelade efter sexualitet i stället för kön: gaytjejer och gaykillar som inte har sexuellt intresse av varandra skulle utan problem kunna byta om med varandra, men reellt fungerar inte heller det, för hur skulle man då kontrollera att någon verkligen är gay?

Det blir nog tyvärr bara besvär.
isola:

Nä våldtäkter och sexuellt ofredande är nog bara sagor.


Nej, men det är inte någonting som är det minsta accepterat någon

Ögon i en plåthink:

Ska jag ljuga om att det inte är närapå endast män som gör sådant, eller vad menar du?


Menar att du uttrycker dig på hatiskt vis och att se 50% av populationen som en problemgrupp är ganska jävla överreaktionärt

Ögon i en plåthink:

Om du tycker att det är kränkande att män gör sådant för att du också är man får du väl jobba för att det upphör då.


Varje dag jag inte våldtar någon är ett framsteg ja
Ja, jag ser att tråden är i klotter, men ett intressant ämne är det. I ett idealsamhälle tror jag att det vore en god idé, då man kunde skapa ett slags hämning mot att utföra sexuella trakasserier på samma sätt som man skapade en hämning mot att utföra sexuella trakasserier mot kvinnor som visade benen efter att de långa kjolarna avskaffades på 1920-talet då alla kvinnor plötsligt började visa benen.
Hur tror ni att det skulle påverka vårt beteende om vi skulle vänja in våra barn från tidiga år att inte separeras? Det är kanske inte möjligt att tvinga folk idag som levt med segregationen till det och förvänta sig att de skulle uppföra sig som folk, men om genusfria ombytesrum osv. vore normen ända från barnsben, dvs. inte är något konstigt eller farligt för dem hur skulle världen se ut då om 20-30 år?