Forumet - Gillar killar...

Gillar killar...

1886 0 12

Spana också in:

Det är spännande, för killar är som folk i allmänhet. Gillar folk när någon halvbekant hör av sig? Alltså, de flesta tycker nog det är en rätt neutral upplevelse, kanske lite "huh, vad vill hen?" men inget som vare sig är jättepositivt eller jättenegativt.
Gillar folk i allmänhet när denna nya person är trevlig att föra samtal med? Jao.
Gillar folk i allämnhet att känna sig trängda eller pressade? Nej. 

Så det beror ju helt och håller på hur du tar kontakt, vad du säger/skriver och hur han känner inför det.
Initiativtagande i sig behöver inte nödvändigtvis vara negativt. Det krävs av någon part för att komma någon vart (helvete, ännu ett underbart rim), och ifall han inte är intresserad av att ta det första steget så faller lotten på dig. Avböjer han, ja då försökte du åtminstone och så slipper du grubbla på om det hade kunnat bli något mellan er (något mer än en vägg).

Tillägg, jag hyser ett ogillande inför faktumet att det är ett kallt klimat vi lever i. Nej, syftar ej på temperaturen utan mer på det sociala planet. Varför har det etablerats en allmän uppfattning om att det är konstigt/creepy/desperat att påbörja en helt vanlig konversation med en människa man är intresserad av att lära känna? Javisst att man kanske inte vill ha en efterhängsen och påflugen jävel efter sig, men det blir nog ganska uppenbart ifall en person tycker att ens närvaro är obehaglig. Då skiter man helt enkelt i det.

Är iofs lite för blyg för att på måfå ta kontakt med främlingar själv, men när det omvända skett så är det trevligt (med ett fåtal undantag naturligtvis). Någon gång skall jag prova på att bräcka detta sociala tabu.