Forumet - Gymnasiet byta till Samhäll från ekonomi

Gymnasiet byta till Samhäll från ekonomi

801 0 2

1.Hej jag går i ekonomi pogramet i gymnasium, och jag funderar på att byta till samhäll. Men jag undrar om jag byter till samhäll har jag endå samma möjligheter till samma högskole utbildning som ekonomi pogramet har?
ex)ekonom, mäklare, revisor?
2. Vad kan man utbilda sig till inom samhäll som man inte kan på ekonomi eller tvärtom?
naturligtvis kommer jag att läsa matte 3
Tack i förhand, o kanske är jag för liten att vara med i forumet men ni är ju endå kunniga vuxna så detta är väl bästa sidan o skriva på.

Bara du läser matte 3 är jag säker på att du kommer att ha samma behörighet som ekonomiprogrammet. Sedan gäller det som med ekonomiprogrammet att du kan ha en fördel om du läser naturkunskap 2, vilket kan behövas till vissa utbildningar. (men jag tror dock inte att det krävs för ekonom, mäklare och revisor).

Det enda med ekonomi är väl att du får smaka på ekonomiämnena och så om du tycker sånt är kul och intressant. Men annars funkar Samhäll mer än bra! Bara du läser Matte 3 om du vill utbilda dig inom ekonomi.

Byt till samhäll om det känns bra! (jag går själv samhäll) 

Lycka till, hoppas det blir bra oavsätt om du byter eller inte :) 

Det kan ha ändrats en hel del sedan jag gick skolan men är inte ekonomi och samhäll samma program första året och sedan under andra året blir det mer inriktat?
För när jag gick var samhäll-samhäll, samhäll-språk och samhäll-ekonomi exakt samma det första året innan vi i tvåan fick gå mer separat beroende på inriktning.
I sådana fall, om du går första året nu, så borde det inte vara svårt att byta.

Men din skola kanske har ett specifikt ekonomi-program där, vad vet jag.