Forumet - Har börjat gymnasiet, hjälp!

Har börjat gymnasiet, hjälp!

1737 0 25
Nu är det så att jag började gymnasiet igår och det känns väl sådär. Studiemässigt sätt verkar det bra men det jag är orolig för är kompis biten. På högstadiet hade jag kompisar som jag tyckte om mycket men vi umgicks aldrig på fritiden. Detta är något jag saknar. Under hela sommaren har jag tänkt "Vad bra, nu när jag börjar gymnasiet kommer jag få starta om på ny kula". Men nu känns det inte riktigt så. Det är absolut ingen som har varit taskig mot mig men jag är nervös att jag ska bli utan vänner då de flesta redan känner varandra eller så har vi väldigt lite gemensamt.
Idag, som var den första gången vi åt på skolan, så satt jag med en från min förra skola och hans vänner. Och allihopa av dom spelar hockey och jag satt där i princip tyst hela tiden. Jag är väldigt mogen i mitt sätt och jag umgås mycket bättre med vuxna människor än med folk i min egna ålder. Jag bor lite avsides också (inte långt bort) och när jag var mindre lekte jag med min tio år äldre syster och min faster samt en grannunge. Jag är ingen jätte social person men att umgås med vänner på fritiden gör jag gärna. Har pratat med min mamma om allt och hon sa att hon stöttar mig i vad jag än gör. Och det känns ju bra. Jag har börjat kolla på om man kan byta skola och linje om det skiter sig. Går det? Är det komplicerat? Tar det lång tid? Alla andra skolor börjar på måndag så det känns bra att man inte blir alltför utanför om man skulle byta skola.
Så hur ska jag göra för att folk ska se mig som en intressant person och vilja ta kontakt med mig? Eller är det jag som är för feg och inte vågar ta kontakt med andra? Kommer detta gå "över" och alla blir mer bekväma i klassen? Hur var det för er när ni började gymnasiet? Var det liknande eller sa allt bara klick på en gång?
Vad ska jag göra?
FearsomeSwede:

Vad ska jag göra?


Snälla du, det tar lite tid att lära känna nya människor. Jag ska börja sista året på gymnasiet om knappt en vecka. Har aldrig haft en såhär bra klass. Och i ettan var det många som inte kände varandra alls. Men vi satte oss med varandra i matsalen, pratade med varandra varje dag osv.

Kom ihåg att gymnasietiden kan vara den bästa tiden i ditt liv om du gör den till det [smile]

Spana också in:

Creator:

Kom ihåg att gymnasietiden kan vara den bästa tiden i ditt liv om du gör den till det [smile]


Stämmer inte direkt, finns rätt mycket som kan göra att det blir det värsta/inte så bra, fast man själv är positivt inställd till det hela tiden/från början.FearsomeSwede:

?


Det kommer kanske ta tid innan du blir bundis med någon men låt det ta den tiden det tar. Det brukar bli bra av sig självt så tänk inte för mycket på det utan försök bara vara social med folket i klassen.
Det var en i klassen jag lärde känna ganska så sent i 1.an men som jag fortfarande är väldigt bra vän med, fast vi inte direkt har så mycket mer än kanske fotbollen gemensamt.

somkärlekenpåfilm:

och de två killarna längst bak jag trodde skulle vara omogna och jobbiga är världens bästa killar!


Jag var en av dessa killar nu under folkhögskoletiden [cool] Kändes coolt att sitta längst bak [blush]
Creator:

Kom ihåg att gymnasietiden kan vara den bästa tiden i ditt liv om du gör den till det [smile]


jag tycker dte där känns lite hånfullt mot de som faktiskt försöker och kämpar med sin skolgång. Alla har inte möjlighet att göra sin gymnasietid till något fantastiskt, hurmycket de än kämpar. Däremot kommer man längre med en positiv inställning, men en positiv inställning enbart gör inte automatiskt världen till ett kalas med fiskdamm.
Tack för alla svar. Jag börjar inse nu att jag drog alldeles förhastade slutsatser. Kanske har låga testosteronhalter. [smile]
Imorgon ska jag gå till skolan helt positiv och vara så trevlig jag bara kan!
Vi ska ha någon klasskamp imorgon där vi möter andra ettor, känns som ett bra tillfälle att "connecta" med andra människor. Och jag ska fanemig inte byta skola. Nu jävlar kör vi! [bigcheers]
Amboshed:

http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=313557


Juste, glömde att det var du (har postat där). Ska skriva nått peppigt. [y]

FearsomeSwede:

Kanske har låga testosteronhalter. [smile]


Även män har en cykel för könshormoner sägs det (ca. 40 dagar), så det är ju inte omöjligt.

FearsomeSwede:

Nu jävlar kör vi! [bigcheers]


Rätt inställning [party]! Följ gärna upp i tråden hur det går.
Cornucopia:

Rätt inställning [party]! Följ gärna upp i tråden hur det går.


Japp, det ska jag göra. Återkommer imorgon efter skolan!


Bajwa:

Läs första boken

http://ungdomar.s​e/forum.php?thread_id=313557&page=2#11623867

Teori+Praktik=profit.


Har beställt boken nu. Har klarat mig genom högstadiet utan och läsa en enda bok (trotts ett par MVGn på bokrecensioner) men nu vore det fint och få hem den innan helgen så man kan komma på måndag med lite mer erfarenhet.
FearsomeSwede:

Har beställt boken nu. Har klarat mig genom högstadiet utan och läsa en enda bok (trotts ett par MVGn på bokrecensioner) men nu vore det fint och få hem den innan helgen så man kan komma på måndag med lite mer erfarenhet.


Du kunde ha lånat den på biblioteket och spara studiebidrag [chocked]
Knarko:

Stämmer inte direkt, finns rätt mycket som kan göra att det blir det värsta/inte så bra, fast man själv är positivt inställd till det hela tiden/från början


Postorderhoran:

jag tycker dte där känns lite hånfullt mot de som faktiskt försöker och kämpar med sin skolgång


Jag skrev "kan bli". Det betyder inte att den "kommer bli".

Det var absolut inte meningen att håna folk som blir mobbade och kämpar med sin skolgång. Tro mig jag är helt emot sånt.

Vad jag menade var att man måste både ge och ta, man kan ju inte sitta i ett hörn och tro att alla vill bli dina vänner, man måste ju försöka lite själv också. Därför skrev jag : "Kan bli den bästa tiden i ditt liv om du gör den till det"
Cornucopia:

Följ gärna upp i tråden hur det går.


Så det var dag tre idag och jag tänker absolut inte byta skola. Alla fem ettor tävlade idag och gick runt i stan och gjorde olika saker. Vi vann inte men i alla fall jag hade riktigt trevligt med de killar jag gick med. Känner att man kommer varandra närmare varje dag.

Bajwa:

Du kunde ha lånat den på biblioteket och spara studiebidrag [chocked]


Lugnt, har pengar.

x_marty:

Det är möjligt efter dom två första månaderna, åtminstone var det så när jag hade börjat första ring. Men som sagt, ge det en chans och känn dig för.


Allt känns mycket bättre nu. Sitter faktiskt och smsar med en ny klasskompis nu. Känns riktigt bra. Det känns som det går i rätt riktning.