Forumet - Har ni börjat förlora hoppet om mänskligheten?

Har ni börjat förlora hoppet om mänskligheten?

2118 1 42

Jag vet att det låter deprimerande att tänka så. Men varje dag hör man ju bara massa dåliga saker som händer i världen, allt ifrån hat till oroligheter osv. Det blir bara värre och bra folk som dör varje dag. Brotten ökar, rasismen ökar drastiskt.  Jag börjar även känna av att fler och fler människor saknar sympati/empati för andra människor och det de går igenom, vilket är obegripligt för mig. 

Börjar ni känna någonstans att det finns ingen hopp för mänskligheten? 

Spana också in:


Anura: dock sjukt att det har ökat mest nu (2013) jämfört med andra år.
Vilken del av "sådant går upp och ner" var det du inte förstod? Vi har lågkonjunktur och i oroliga tider söker sig människor till trygghet och enkla förklaringar som lovar guld och gröna skogar genom enkel retorik, gärna genom att bekämpa en uttalad fiende. Därför blir såväl vänster- som högerextremism populärare. Rasismen ökar inte på individnivå, det är inte som att folk bara ändrar sig, utan diskursen förskjuts och mentaliteten förändras vilket gör att mer extrema åsikter blir mer rumsrena. Det är samma människor med samma övertygelser, bara puttade åt det ena eller andra hållet.

Nachac: i har lågkonjunktur och i oroliga tider söker sig människor till trygghet och enkla förklaringar som lovar guld och gröna skogar genom enkel retorik,
det är klart. jag förstår exakt hur situationen ligger till. men saken är den att vi har ju haft en mycket värre lågkonjunktur förr i tiden, men det såg inte ut såhär då.