Forumet - Har ni en nära vän,släkting eller skolkamrat som röstar på SD?

Har ni en nära vän,släkting eller skolkamrat som röstar på SD?

5853 1 91

Har en släkting som kan förmodas rösta på Sd. Eftersom vi aldrig umgås är det inget jag bryr mig om. Har också en homosexuell bekant som säger sig kunna rösta på SD i rädsla för islamsk homofobi, men det var länge sedan hn sade det och jag vet egentligen inte om hn mest sade det för att illustrera en poäng snarare än att han menade det bokstavligt. 

Spana också in:

ja,

 men jag ser inte honom som en /vän/ direkt. vi är klasskamrater och jag är jätterädd för honom varje gång han yttrar sig om sd. han kan öppet säga hur mycket han "hatar bögar och blattar" osv. ingen gör något åt det, folk bara fnyser åt honom. han har aggressionsproblem.

Sheriffen: arbetskamrat
2 st - varav en vän också samt en som bara är vän (som inte har något att göra med min arbetsplats alls alltså) - så länge dom inte tjatar på mig om att rösta på SD så är det fine - och det gör dom inte heller. Vi har pratat om det, jag har fått frågan varför jag inte vill rösta på SD och vad jag tycker om det och mitt svar har man respekterat i stället för att skrika "DU HAR FEL DU ÄR DUM I HUVUDET SOM INTE RÖSTAR PÅ SD" (fast så är vi ju vuxna människor också). Två utav dessa har blivit lite tveksamma sedan jag gjort dom uppmärksamma på att en SD-politiker blivit petad för att ha tyckt att Breivik gjorde rätt.


Det handlar inte enbart om vilket parti man stödjer utan det handlar också om attityden mot den/dom som inte håller med en oavsett anledning.


Finns nog fler arbetskamrater som stödjer SD, men vi pratar sällan politik öht på jobbet så jag vet knappt vem som stödjer vad alls egentligen.


Hjärta

Nä. Kommer från en välutbildad och berest släkt (usch så snobbigt det låter) så de röstar ej på det viset. Merparten av dem röstar nog snarare på ngt alliansparti.
Vet ingen jag räknar som kompis lr vän som röstar så heller. Eller jo, har en fbvän som röstar så men hn borde verkligen inte göra det pga hns åsikter verkar ej stämma överens med deras utom när det gäller islam och arbetskraftinvandring. Dock räcker det väl.

Personligen är jag vän med allt från kommunister och borgare. Kul är det dock att jag känner ganska få sverigedemokrater själv. Finns väl ett par men inga som är lika aktiva som jag själv. Kommer själv från en väldigt akademisk släkt där de flesta nog röstar borgerligt förutom min närmsta familj som är väldigt vänster.

Vad folk röstar på är irrelevant för mig privat. Det gäller alltid att skilja på person och åsikt.

[41:34] Not equal is the good response and the bad response. You shall resort to the nicest possible response. Thus, the one who used to be your enemy, may become your best friend

"and when the ignorant address them harshly they say words of peace"

AL-Furqan: 63

Jag skiter fullständigt i vad dom har för åsikter