Forumet - Herpes hur kan det smitta?

Herpes hur kan det smitta?

4867 0 21

Spana också in:

Sen vet jag inte om det är någon herpes blåsa jag har heller, för det är i insidan munnen precis där man har lätt att bita sig själv när man tuggar eller så.. och tuggade tuggummi en hel del igår så kanske har råkat bita mig då.. För det ömmar inte direkt så bara om ja råkar vara när där .. Hur är ett herpes utslag för dig då? :)
elvafemtio:

Okej men innan du började använda en kräm mot detta då? Sved blåsorna oså eller? om du hade några i munnen typ insidan kinden eller ngt?


Har bara haft två "anfall",första han inte bli till blåsor eller sår innan jag köpte kräv,läpparna kändes bara irriterade och va mörkare där d va mest irriterat.
elvafemtio:

Så jag vet inte..


Tror iaf inte det. ;/

Tözen:

sjukt mycke otur,dock vill jag aldrig onanera när jag har "en sån period" för jag är paranoid,dock så hjälper d att slicka på fingrarna om man inte är så våt,så jag har väl en anledning att inte göra d helt enkelt >_<


Aldrig tänkt så. ;/ Men det är sant, man ska nog passa sig.
Tror inte munsherpes är någe trevligt därnere..
Nu är det sjukt länge sen jag hade herpes-sår sist också (inte för jag klagar).
I love Lucy:

Aldrig tänkt så. ;/ Men det är sant, man ska nog passa sig.
Tror inte munsherpes är någe trevligt därnere..
Nu är det sjukt länge sen jag hade herpes-sår sist också (inte för jag klagar).


batman är gay :@


Jag har ingen hemsk/äcklig munherpes ändå,men vem fan vill ha d i skrevet? >__<
elvafemtio:

Jag undrar om herpes kan smitta via att man tex tar sig i/på munnen och sedan går på tex toa och råkar vara när sig själv där nere eller så?


Så som jag har fattat det så kan man bara ha herpes på ett av ställena. Alltså har man det där nere kan man inte få det på läpparna och har man det på läpparna kan man inte få det där nere. Fast jag är ju inte säker men det är vad jag har hört...
Alltså, nu blir jag sjukt förvirrad.

När jag fick herpes första gången, var det väldigt mycket. Över hela läpparna, bokstavligt talat. Och i hela munnen. Jag lyckades smitta mig själv i underlivet. Så det är absolut inte omöjligt.
Läkaren sa även till mig att tvätta händerna väldigt noga innan jag gick på toaletten eftersom herpes kunde gå igenom hur mycket papper som hellst. Men nu läser jag överallt att det bara smittar vid direkt kontakt.
Vilket inte kan stämma, eftersom jag varken kan eller har kunnat få munnen till mitt underliv. :P

Och nu på senare år har jag haft ganska mycket problem med herpes och sprungit hos läkare titt som tätt. Fick något blå/lila jag skulle ta på en tops och sedan på såren. Men jag fick absolut inte stoppa ner samma tops i flaskan igen. Eftersom då skulle jag infektera allt innehåll i flaskan.
Men sen läser man att det inte smittar genom dricksglas o.s.v.?
Smittar jag ner hela topsen, måste jag ju smitta ner hela vattnet om vattnet kommer mot mitt sår (om jag har ett på överläppen t.ex.)

Jag blir galen av detta. Vad är det egentligen som stämmer?

Hoppas ni orkade läsa detta långa. :P
Amy Karlsson:

Så som jag har fattat det så kan man bara ha herpes på ett av ställena. Alltså har man det där nere kan man inte få det på läpparna och har man det på läpparna kan man inte få det där nere. Fast jag är ju inte säker men det är vad jag har hört...


Det stämmer inte, herpes typ 1 som är läppherpes kan smittas vid oralsex....

"På senare år har det, särskilt bland unga, blivit allt vanligare att herpes i munnen (typ 1) också ligger bakom det första insjuknandet av herpes i underlivet. Troligen gäller det ungefär hälften av dem som smittas första gången. Så skillnaden att herpes typ 1 sitter runt munnen och typ 2 sitter i underlivet gäller inte längre fullt ut."

http://sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=25908&PreView=
Så som jag har uppfattat det så finns det ju två olika typer av herpes. Det ena är ju munherpes och det andra könsherpes. Men båda kan smitta till varandra. Alltså könsherpes till munnen och munherpes till underlivet. Har också funderat på detta med att smitta sig själv. De säger ju att det är omöjligt, men jag tror verkligen att man kan smitta sig själv om man får sårvätska på till exempel fingrarna och sen rör sig någon annanstans... Och att man kan smitta någon annan på det sättet också. Och sen undrar jag hur man vet vilket herpes det är man har. Munherpes eller könsherpes, vilket man hade först. Vissa vet ju vilket det är de har, men om man har på båda ställena och man fick utbrott samtidigt på båda ställena... Hur kan man då veta? Har läkarna konstaterat det då eller?

Anledningen till att typerna av herpes har ökat är för att ungdomar har mer oralsex idag än man hade förut. Dock är det ju läskigt att alla har ju inte symtom, så alla vet ju inte att man bär på viruset. Dock smittar det inte ofta, tror det var 2 dagar på ett halvår i genomsnitt eller liknande. Men man vet ju aldrig ändå...