Forumet - Homosexualitet - arv vs miljö?

Homosexualitet - arv vs miljö?

6393 0 30

Spana också in:


Herrschaftsfreiheit: Delvis arv, delvis miljö, delvis val. Som det mesta. 

Jag tror definitivt man kan säga att vissa föds med en disposition till en viss sexualitet, men att det skulle  vara omöjligt att lära sig tända på andra sorter låter orimligt. 

jo vet man hur barn's utveckling funkar och eller ur unga människor påverkas i sin sociala miljö och hur samhället syn på det är accepterat så kan det sända ut sublima budskap om att det är rätt och känns rätt i vilket är en frestelse om en illusion . Finns ingen forskning som tyder på  att genrer som är bevis på att vissa gener spelar en så stor roll att det kan påverka individens Sexualitet !

Aaron:
jo vet man hur marsvins utveckling funkar och eller ur unga marsvin påverkas i sin sociala miljö och hur samhället syn på marsvin det är accepterat så kan det sända ut sublima budskap om att det är rätt och känns rätt marsvin i vilket är en frestelse om en illusion . Finns ingen forskning som tyder på  att marsvins genrer som är bevis på att vissa gener spelar en så stor roll att det kan påverka individens Sexualitet !

Om du vet att du skulle bli helt utfryst från sin familj, att ständigt få höra att du ska brinna i helvetet och att din kärlek inte är äkta, skulle du då fortfarande "välja" att vara homosexuell? Nej, troligen inte. Men ändå finns det homosexuella som varit tvungna att gå igenom sådana saker, därför att de inte kunde välja att vara hetero. De kunde såklart välja om de skulle komma ut för sina vänner och familj, eller för sig själva för den delen, men jag tror inte någon har valmöjligheten att välja sin sexuella läggning.

Fan vad sjukt irriterad jag blir på vissa som tycker att läggning är ett val! Hade jag kunnat VÄLJA hade det varit mkt enklare att vara heterosexuell, men jag kan inte välja! Vad får er att tro att man kan välja sexualitet?

Och jag tror att uppfostran, miljö osv.spelar.on mkt, men det är nog så att man födds mer dragen till ett visst kön.


Aaron: Nix finns ingen Vetenskapliga belägg på det , som är baserad på Genforskning som tyder på att sexuell läggning är ärftligt dvs ngt man föds med . Dom som tror det kan inget om genforskning ,bög 'gener existerar ej xd

alltså grejen är att det inte behöver finnas böggener för att man ska vara född homosexuell... ett enäggstvillingpar är inte helt lika trots att de har exakt samma dna. finns något som heter epigenetik.

Jag är helt övertygad om att man föds till sin läggning. Det sker i alla fall inga medvetna val för i så fall när bestämde straighta människor för att vara straighta?

Jag tror inte sexualitet är en social konstruktion heller.

De allra flesta homosexuella uppfattar inte att val haft någon nämnvärd betydelse för deras läggning, men det finns en hel del undantag och det är inte en ovanlig uppfattning inom queer-rörelsen t.ex. 

Jag tror som sagt att folk föds med en tendens (som förstås inte blir aktuell förens senare i livet) till att sexuellt attraheras av antingen killar, tjejer eller både och. Men jag tror inte att det är helt statiskt, utan kan påverkas av ens sociala och kulturella miljö, och senare i livet om man skaffat sig en hög nivå av självkontroll så tror jag att det även är möjligt att påverka sådant själv. Vi vet att människans hjärna, speciellt i tidig ålder men i betydande grad också livet ut, är formbar. Vi kan lära oss sådant vi tidigare inte kunde. Vad man attraheras av sexuellt är också formbart, för människor kan ju utveckla alla möjliga parafilier och fetischer men det är ju knappast så att man föds med en attraktion till djur, träd, berlinmuren, barn eller vad det nu må vara. Då hoppas jag innerligt att det också är möjligt att lära sig se det vackra och sexiga i människor man tidigare inte tilltalas av på det sättet... 

Sen tror jag inte att vårt tekniska bemästrande av oss själva är särskilt utvecklat i dagsläget. Religiösa är ofta duktiga på sånt, då de övar sig i bön och meditation, men de fokuserar ju inte på att öppna sin sexualitet även om det säkert finns en del sex- och kärlekskulter. Inom queersällskap, pansexuella sällskap osv. finns nog generellt också en högre grad av kunnande på området. 

Men ja... det beror ju på hur mycket man tror på människans förmåga att överskrida sina egna begränsningar. Jag tror att vi, givet rätt omständigheter, inställning, tekniker osv. kan komma ganska långt i vår kontroll över våra känslor, upplevelser osv. Se till så att våra hjärnor utsöndrar serotonin när vi ber dem om det (många religiösa gör ju detta även om de inte tänker på det så), få orgasm bara genom att meditera över det osv.  Men det är såklart inte helt lätt... typ att lära sig vifta på öronen.