Forumet - Hur får jag upp kontaken igen?

Hur får jag upp kontaken igen?

1938 1 8
Så jag skrev med en tjej i höstas. Jag betedde mig lite konstigt vid vissa tillfällen (inte snuskigt eller något sådant) och berättade lite för mycket om skolan från mitt perspektiv osv. Tillslut slutade vi skriva. 
Jag skulle vilja börja skriva med henne igen och undrar hur jag kan börja det. Vi har liksom inte skrivit på 7-8 månader och känner inte varann inte så bra. Vi har bara skrivit med varandra. Det var hon som slutade skriva först. Jag har också förändrats en hel del då jag är i den åldern och haft mycket tankar om relationer och relationen vi hade. Så jag vet att jag inte hade varit riktigt samma person som jag var då. Jag skulle vara mycket mer positiv etc. Jag är också ett år äldre. Hur får jag kontakten igen utan att det blir konstigt eller stelt efter det som hänt. Jag tror att hon kan ha tyckt att jag betett mig lite konsigt som jag skrev tidigare därför kan jag tänka mig att hon inte skulle vilja skriva med mig igen så hur får jag henne att förstå att jag förändrats? Andra tips uppskattas också om ni har något att tillägga.

Spana också in:

Jag är mörkrädd om jag skulle träffa min kompis igen av en slump på stan, tänker på det emellanåt. Men jag är bra på att hitta på vita lögner tills jag märker det är allvar och allvarliga saker pratar jag gärna bort eller se positivt. Jag tycker det är lättare med bilder och komma på något vad man ska skriva, eller kanske vid nån högtid. 
Själv vill jag inte börja umgås med den andra, vi kan fortfarande skriva och då blir det väl ett grattis, tack så mycket och ingen som frågar mer. Lite mycket smileys. Men då är det jag som slutar vet jag och går undan. Hon kanske saknar de trevliga stunderna och man kan bli bättre på de jobbiga. Brukar man inte vara trygg och bekväm med den som låter en se när någon gråter? Sen vet jag inte om jag grät när hon började gråta, det är likt en skräckfilm som man blir rädd för ljudet och skriker med.

Berätta gärna hur det går i fortsättningen.

Annsie: Ett bra sätt att inleda en konversation vore ju ett simpelt ''Hej det var längesen, allt bra?'' sen se hur hon reagerar och spinna vidare på det. 
Jag förstår vad du menar och tycker det är väldigt bra,  men när vi slutade skriva fick jag aldrig någon uppfattning om hon ogillade mig eller gillade mig. Om hon ogillade mig skulle det vara en mardröm om hon berättat för sina kompisar etc. Vid ett tillfälle skickade hennes kompis en bild på henne från ingenstans, kan det ha något med saken att göra? Tror du det finns något mer diskret sätt? Jag är rätt ny till allt detta så berätta för mig om jag har helt fel. Kan också tänka mig att jag inbillar mig en del saker. 
Tack :)