Forumet - hur kan man "vilja ha" anorexia?

hur kan man "vilja ha" anorexia?

6249 2 45
har kollat runt lite på denna sida nu, och har sett många trådar där folk skrivit att de vill ha anorexia. hur i hela helvetet kan man vilja förstöra sin kropp och hälsa så mycket? och hur kan man ens vara så dum?
men ja, ska väl egentligen inte säga något eftersom jag själv önskade att jag skulle bli anorektiker i slutet av sjuan, but guess what? jag fick det och det var 2 av de jävligaste åren jag någonsin upplevt.

man är sjukt trött nästan hela tiden, man orkar ingenting och måste därför kanske offra hela sitt socialliv eftersom man inte har någon energi att göra något efter skolan/jobb etc, dessutom så kan det hända att man inte ens orkar jobba/plugga. så blev det för mig i alla fall, somnade på nästan varje lektion.
när man väl har anorexia så tänker man ännu mer på hur mycket man stoppar i sig, hur man ska förbränna det man ätit och hur man väger/ser ut.
man får en helt sjuk kroppsuppfattning, man tror man väger minst 10 kilo mer än vad man faktiskt gör.

och hur kul är det att sätta sig själv i den situationen och låta andra lida? föräldrar och bekanta blir ju helt jäkla självklart oroliga och gör allt för att få en att äta.

träna och ät nyttigt, det kommer ni må så sjukt mycket bättre av. och skit i vågen för fan, det som räknas är ju hur ni mår och ja, hur ska jag kunna säga detta utan att det ska låta ytligt? hm.. tänk på hur ni tycker er kropp istället för vad vågen visar. muskler väger ju mer än fett, vilket ni alla säkert redan vet.

skaffa lite vett i skallen! / en sjujävla arg 15-årig, föredetta anorektiker.

Spana också in:

Blivande_japan:

om du nu velat bli anorektiker själv borde det ju inte vara så svårt att förstå varför folk vill bli detta.


jo, det vet jag, skrev ju att jag egentligen inte ska säga nåt eftersom jag själv gjort samma sak, men min mening med denna tråd är att uppmana folk att inte " gå och skaffa " anorexia, utan träna och äta hälsosamt istället.
sofiakarolinah:

vad har knark med detta att göra?


En hjärna är en hjärna, den hanterar känslor och tankar på olika sätt... precis som en knarkare väljer knarket även om han vet att det skadar än.

Varje människa som på något sätt förstör sig själv i din mening är något som finns i deras huvud.
isola:

De förstår ej innebörden. Att vilja ha en sjukdom som för alltid påverkar en (även när man kan äta "normalt") och potentiellt kan leda till döden vill ingen intelligent människa ha.


nej du, det vet jag.
jag ångrar mig djupt nu på efterhand att jag ens tänkte så, tankarna och allt kaloriräknande spökar fortfarande i min hjärna.
hatar att det är så lätt att vara efterklok.
sofiakarolinah:

hur i hela helvetet kan man vilja förstöra sin kropp och hälsa så mycket? och hur kan man ens vara så dum?


Jag tänker såhär att folk som skriver så är folk som kanske äter och har svårt att sätta stopp och egentligen EGENTLIGEN önskar sig mer diciplin men inte riktigt tänker efter, de tänker väl att anorexi är någon form utav kontroll där man äter väldigt lite hela tiden, de förstår inte att anorexi är ett sätt att kontrollera sin vikt utan att ha kontroll över sig själv, ett sätt att lura sig själv och ha sönder sig själv.

I sammanfattning måste det bara vara folk som är förvirrade, inte mer än så. Jag kan äta huuuur mycket som helst om jag vill men har diciplin på mig själv, gör medvetna val när jag tar min mat osv men inte till någon överdrift och sätter stoppå för mig sjäv, tanken är inte att gå ned i vikt utan att enbart upprätthålla den vikt jag har idag. Det kallas diciplin, inte ätstörning. :)

Nu måste jag skaffa mig lite träningsdiciplin för att sexxa upp mig lite. :)
LillaSnigel:

I sammanfattning måste det bara vara folk som är förvirrade, inte mer än så. Jag kan äta huuuur mycket som helst om jag vill men har diciplin på mig själv, gör medvetna val när jag tar min mat osv men inte till någon överdrift och sätter stoppå för mig sjäv,


det är ju bra att folk faktiskt kan göra mer hälsosamma val genom att ta mindre portioner och faktiskt ha diciplin, men att bara börja svälta sig själv, det funkar bara inte.

många frågar, som jag kanske (har egentligen ingen aning om jag gjort det, är för lat för att scrolla upp & kolla) nämnde förut, hur lång tid det tar att gå ner ett visst antal kilon genom att inte äta på den tiden. det är minsann INTE ett hälsosamt val, snarare livsfarligt.
det är det jag inte förstår nu så här i efterhand, förstår varken hur dum jag eller någon annan är/har varit genom att ens tänka tanken.
sofiakarolinah:

och har sett många trådar där folk skrivit att de vill ha anorexia


De som säger att de vill ha anorexi menar förstås att de vill bli smala som en anorektiker, de vill inte ha problemen som medföljer. Men jag tror säker att de gärna skulle stå ut med vad som helst för att bli smala, och vet du vad? De är sjuka också, så varför dumkalla dem?

Du borde veta bättre.
sofiakarolinah:

egentligen så tror inte jag heller det, men den kanske kan få folk att tänka till lite åtminstone? :(


Du kommer inte lyckas när du dumkallar dem? Idiot.

LillaSnigel:

de tänker väl att anorexi är någon form utav kontroll där man äter väldigt lite hela tiden, de förstår inte att anorexi är ett sätt att kontrollera sin vikt utan att ha kontroll över sig själv, ett sätt att lura sig själv och ha sönder sig själv.


+1

sofiakarolinah:

det är minsann INTE ett hälsosamt val, snarare livsfarligt.
det är det jag inte förstår nu så här i efterhand, förstår varken hur dum jag eller någon annan är/har varit genom att ens tänka tanken.


Men vad är det som är så svårt att förstå? Du säger att du själv har haft anorexi men du har så lite förståelse om hur dessa tankar förstör och plågar dem. Anorexi är en mental sjukdom. Dumhet har INGENTING med saken att göra då dessa människor inte kan kontrollera det hur som helst.

Och varför måste jag ens förklara detta för dig? Har du gått igenom detta for real skulle du fatta.
ickus:

Du kommer inte lyckas när du dumkallar dem? Idiot.


och vad ger dig rätten att kalla mig idiot?
varför jag dumkallar dem är för att de inte verkar förstå vad som medföljer anorexia.
och visst, de kanske tror att de kommer stå ut med allt detta, all trötthet etc, men i slutändan kommer de inte orka mer eller så går det så långt att de blir inlagda på någon ätstörningsenhet lång från familjen och vänner i hopp om att de ska bli friska, och hur kul är det att vara ifrån sina nära och kära?

men ja, det är väl dumt av mig att dumförklara alla de som verkligen vill bli äckligt pinnsmala och sjuka på så många andra sätt, bara för att jag själv gjort det.

du kan väl då fan i mig inte förstå hur jag tänker? jag kanske inte förklarar det likadant så som det låter i huvudet, utan jag försöker förklara på ett enklare sätt eftersom mina tankegångar kanske inte är som alla andras? vad fan vet du om detta egentligen?


ickus:

Dumhet har INGENTING med saken att göra då dessa människor inte kan kontrollera det hur som helst.


JO, det är något som har med saken att göra, man kan kontrollera det innan man väl hamnat i det psykiska stadiet att man faktiskt utvecklar en ätstörning, även fast det händer väldigt sällan.
att ens tänka en sådan tanke att "skaffa" anorexia är riktigt DUMT, och jag VET att jag också var DUM.
sofiakarolinah:

och vad ger dig rätten att kalla mig idiot?


För att det är idiotiskt hur du bemöter anorektiker och de med ätstörningar på det här viset. Det är inte snällt.

sofiakarolinah:

varför jag dumkallar dem är för att de inte verkar förstå vad som medföljer anorexia.
och visst,


Men herregud... Nej, de vet förmodligen inte vad som väntar dem när de lyckas utväckla en ätstörning (omedvetet eller medvetet), det betyder inte alls om att de är dumma. När man blir frisk och ser tillbaka på sin ätstörning så visst, har svårt att förstå varför man gjorde som man gjorde. Men, tro mig, man har inget val då anorexi fångar en.

sofiakarolinah:

all trötthet etc, men i slutändan kommer de inte orka mer eller så går det så långt att de blir inlagda på någon ätstörningsenhet lång från familjen och vänner i hopp om att de ska bli friska, och hur kul är det att vara ifrån sina nära och kära?


Du behöver inte förklara för mig hur man mår när man är underviktig. Jag låg på 38,4 kg när jag var som sjukast, och hade diabetes och hypotyreos på det. Men det var inget jag ville ha. De som vill "ha anorexi" vill ha KONTROLL och PERFEKTION. Detta kommer man inte komma undan med, och det borde du förstå.

sofiakarolinah:

men ja, det är väl dumt av mig att dumförklara alla de som verkligen vill bli äckligt pinnsmala och sjuka på så många andra sätt, bara för att jag själv gjort det.


... Jag har riktigt svårt att tro att du haft anorexi så som du låter just nu... "Äckligt pinnsmala"? Lägg ned.

sofiakarolinah:

du kan väl då fan i mig inte förstå hur jag tänker?


Du är så ignorant... Varför kan du inte bara berätta precis som det låter i ditt huvud då? Så jag förstår vad du menar? För nu kan jag verkligen inte fatta varför du säger sånna här saker om sjuka männisor som inte rår för det.

sofiakarolinah:

JO, det är något som har med saken att göra, man kan kontrollera det innan man väl hamnat i det psykiska stadiet att man faktiskt utvecklar en ätstörning,


Det var det dummaste jag någonsin hört... Det är SÅ många som inte ens har uppfattat att de har en ÄS. Du pratar som om ätstörningar vore en synd. Man förstår inte vad man gör! Okej? Man är så hjärntvättad och tillslut är man i skiten, och det lärde jag mig på det hårda viset. Nu är jag normalviktig och jag kan se tillbaka på den tiden som en svacka i mitt liv. Det händer alla. Man är inte dum.

sofiakarolinah:

även fast det händer väldigt sällan.


Ja men herregud!? Så vad förväntar du dig när du vet att det händer väldigt sällan? Ska du dömma dem i alla fall?

sofiakarolinah:

att ens tänka en sådan tanke att "skaffa" anorexia är riktigt DUMT, och jag VET att jag också var DUM.


De som sägar att de vill "skaffa anorexi" brukar vi känna till som Pro-Ana folket. Tro det eller ej, men de har också en ätstörning som de inte kan rå för. För ja, deras tankesätt kring mat är stört och de försöker förmodligen gå ned i vikt genom att svälta. De vill få kontroll över deras liv, vara unika, bli sedd, vara nöjd - Det är inte dumt. Det är självaste anorexin som fångar en och man förstår inte vad man gör.

Jag vill att du tänker på vad du säger från och med nu.
emmalalala:

folk vill ha anorexia för att dom vill ha uppmärksamhet.


Ja, det kanske är en del utav det ibland. Men dessa människor vill snarare känna sig unika, bli sedd, kunna kontrollera deras liv och vara nöjd med sin identitet. Det är inte fel.

emmalalala:

det är en sak att ha anorexia, och att vilja ha det.


Anorektiker vill sällan bli av med sin anorexi då de inte vill ge upp den kontroll de tror att de har över sitt liv.

Men som Malber sa: "Problemet är väl att när man kommit till ett stadie där man vill ha anorexi så är man redan sjuk".

emmalalala:

folk tänker väl att om dom har en ätstörning så kommer folk tycka synd om en, och jag tror att dom lyckas rätt bra.


Ursäkta, men du låter en aning ignorant just nu.

malber:

Problemet är väl att när man kommit till ett stadie där man vill ha anorexi så är man redan sjuk.


Tusen poäng till dig buddy! Jag kunde inte ha förklarat det bättre själv. Kudos!