Forumet - Hur motiverar du ditt politiska ställningstagande?

Hur motiverar du ditt politiska ställningstagande?

1659 1 31
Många människor i allmänhet har ofta någon slags uppfattning om hur världen bör vara. Hur systemen ska fungera, hur synen på människans ska vara och säger gärna till om allt och inget.

Jag ber dig nu rannsaka din egen ståndpunkt. Varför skulle det du står för vara bra för samhället?

Spana också in:

Jag anser att kampen mellan klasser är det viktigaste. Arbetarna har varit förtryckta allt för länge och det är dags för en förändring.

Varför det skulle vara bra för samhället?

Eftersom att majoriteten av världens befolkning är arbetarklass. I Sverige är det runt 70% av befolkningen som är arbetare och dessa äger endast drygt 20% av landets resurser. Hade inte ett samhälle som satte människorna högst up vart det ultimata samhället? Där folk kan röra sig i sina områden utan att vara rädda för att snuten ska haffa dom och där folk kan få en redig lön för sitt arbete och inte behöva vara orolig ifall barnen kommer vilja ha en sak för att alla andra barnen har det. Om någon har en fråga eller dylikt så svarar jag gärna
Amatören:

Varför skulle det du står för vara bra för samhället?


Vettefan var jag står men inte är det på de konservativas sida iaf. För att citera John Stuart Mill: Although it is not true that all conservatives are stupid people, it is true that most stupid people are conservative.

Men jag är inte jättevänster heller, finns många puckon där också.
Tycker sånt här är svårt eftersom det mesta rör sig om saker som är så inbäddade att de "känns naturligt". Jag drar väl till att börja med föreställningen om människans lika värde till sin yttersta spets. För det andra handlar det om en kritik om egendomen som sådan*.

För det tredje om att jag generellt ser större "positiva" friheter som viktigare än "negativa" friheter. För det fjärde så handlar det väl om att jag menar att kapitalismen som sådan är ineffektiv (ex. människan ägnar fortfarande >8h av sin dag åt lönearbete).

För det femte om att den är dåligt lämpad för människan (ex. varufetischism och att människan tenderar att må bäst i jämlika samhällen). För det sjätte om att den bär på mekanismer som är direkt skadlig för människan och jorden (ex. evig tillväxt).

Men det är som sagt svårt att bryta ner det när det rör sig om saker som man betraktar som naturliga och intuitiva föreställningar som är svåra att hitta bra indikatorer att försöka styrka.

* Här rör det väl sig om allt från jätteflummiga funderingar om hur man kan äga något man egentligen inte skapat (i enklare fall så handlar det väl om det bisarra i att kunna äga ex. mark och i mer abstrakta och komplicerade fall någon tanke om att allt utgår från saker ingen människa skapat = materia).