Forumet - hur olagligt är det egentligen?

hur olagligt är det egentligen?

1271 0 17
JAg undrar hur olagligt det egentligen är att gräva upp lik på kyrkogård i sverige, alltså ett lik som fortfarande ruttnar, som bara har varit nedgrävd en vecka eller två. Dom som har religiösa anhöriga kanske tar mer illa upp än dom som inte har? Så om man gräver upp nån som inte har några levande anhöriga så gör det väl inte så mycket för vem blir lidande då? 

För jag vill bara känna hur det luktar, jag ska inte känna på dom eller göra sexuella grejer med dom jag vill bara lukta och sen gräva ner dom igen. Och om allt går vägen så kommer ingen märka någonting så då blir ingen skada skedd. Men vad kan man få för straff om man blir påkommen? Beror det på vad man har för motiv? så om man bara vill känna lukten, vad blir det för straff då?

Tror ni man kan få tillstånd att gräva upp lik?

Spana också in:

Handlingar bör begrundas ifrån flera aspekter. Tänk ej endast på vad lagar berättar, tänk även på vad som mer påverkas... Allt runtom.

Ja man kan få tillstånd till det. Dock absolut inte som privatperson. Det finns dom med diverse "nödvändigheter" som kan behöva göra detta, utredningar, forskare...

Det kommer troligtvis ej vara någon enkelhet/smidighet att gräva (troligtvis i mörker) så djupt, så brett, så långt. Och sedan (troligtvis) få upp en person och digsjälv därur.

Det kan vara komplicerat att berätta straff/olaglighetsgrad utav flera handlingar då "lagen" ej endast ser en strikt teori. De tar hänsyn till det runtom och i vilken grad brottet begåtts.