Forumet - Hur reagerar du på självskadebeteenden?

Hur reagerar du på självskadebeteenden?

2311 2 43

Spana också in:

Faronthestream:

Finns ingen jag känner som har självskadeproblem, vilket betyder att ingen annan har det heller i hela världen. Ni försöker bara skapa ett problem som inte finns i brist på ett liv. Har jag rätt eller har jag rätt? 

Jaså? Så bara för att ingen du känner har självskadeproblem så har ingen annan i världen det heller? Så låt mig fråga.. Hur stor del av populationen känner du för att kunna dra en sådan tragisk slutsats? Visst, man inser ju att personer kan göra det för olika anledningar. Vissa kanske gör det för att få uppmärksamhet, vissa kanske är är så dumma i huvudet att dem skadar sig själva för att de tycker att det är coolt. Men det finns även vissa som skadar sig sjäva för att dem mår så pass dåligt i sitt psyke att dem måste skada sig ytligt bara för att i några minuter kunna glömma bort allt. Så nej, du har inte rätt.

Jag är inte riktigt säker på om jag förstår frågan rätt, men om du syftar på hur jag skulle reagera om jag fick reda på att någon jag står nära utövar självskadebeteende så skulle jag förmodligen hjälpa personen ifråga att få hjälp för sitt beteende och prata med personen ifråga, fråga varför hen gör det och vad som triggar igång det o.s.v. Om personen inte frivilligt gick med på det hade jag förmodligen sagt till en vuxen om att denne mår dåligt, t.ex. skolkuratorn.

Jag har självskadat i snart två år och har (av mina närstående irl-vänner) en vän som regelbundet skadar sig och ytterligare en som gjort det några få gånger men som nu inte gjort det på ett antal månader, så jag förmodar att hon slutat helt.