Forumet - Hur skaffar man bra vänner?

Hur skaffar man bra vänner?

1758 1 0

Min första tråd och mitt första inlägg,  så jag ber om ursäkt om jag gör något fel!

Jag är en 19-årig kille som tog studenten förra året, tappade ganska snabbt all kontakt med mina gamla klasskamrater och var rätt ensam.
Hade egentligen tre vänner, allihop kände varandra och jag var rätt bra kompis med samtliga, varför umgås jag inte med dem undrar ni säkert? Kort historia, person Ett bor hos skilda föräldrar, antingen fyra mil ifrån mig eller 12 mil ifrån mig, när han bodde hos sin pappa(fyra mil ifrån mig) så var han stor del av sin tid med sin flickvän och henne ville jag inte träffa eftersom hon behandlade honom som skit, trots att han kunde överraska henne med blommor, choklad och godis hon gillar en dag(som var väldigt ofta) som hon hatade livet, var förbannad på allt och alla så kunde hon be honom dra åt helvete utanför hennes dörr, kalla honom äcklig, jag hatar dig, du är det värsta som hänt mig, och även varit otrogen emot honom flertal gånger vilket hon berättat.

Slutade med att vi gled ifrån varandra och han är efter henne än, trots att hon är likadan av vad jag har hört.

Person Två bor par mil ifrån mig bara, men har sällan tid att ses, när vi väl ses kan vi sitta i mitt rum eller i bilen någonstans och bara snacka skit i flera timmar utan att överdriva, älskar det.

Person Tre bor fem mil ifrån mig ungefär, snygg, populär och tillhör en annan samhällsklass än mig vilket kan få hans vänner att backa lite när jag är med dom, trots att jag är som dom, klär mig snyggt, stiligt och propert oftast och uppför mig väl.

^ Long story short var det, person Tre har jag kontakt med dagligen, snaps, sms, FB och allt möjligt, när vi väl ses har vi skitroligt.

Jag har testat tre-fyra olika sidor för att hitta vänner, Bunko, Kamrat, Aktivitetssidan och någon till utan större lycka.
Tjejer svarar aldrig/vågar aldrig ta kontakt trots att jag skyltar med att jag endast söker vänner, istället är det bara killar som tar kontakt med en(inga problem med de!) som jag inte känner att man klickar med alls för fem öre, flyter inte på när man skriver, inga gemensamma intressen eller så vilket är synd då jag är öppen för både killkompisar och tjejkompisar.

Folk brukar tipsa om "vänners vänner", problemet är att Person Tre bor fem mil ifrån mig, tar runt 45-50 min med bil, eller runt 100 minuter med kollektivtrafiken, jag vill gärna ha vänner i min egna stad man kan åka till på kvällen och snacka skit eller bara vara ute och gå.

Även föreningar, vad för typer av föreningar? 

Aktiviteter, visst, jag gymmar man småpratar lite med folk där men ingen jag klickat med där heller än så länge.
Umgås endel med min syrras kompisar som är syrianer, är lite förbjudet för dem att umgås med killar, framförallt svenska killar så då får man göra det diskret, inte gå runt på stan och träffas, utan ta en cigg och snacka,  gymma tillsammans eller stranden på sommaren allihop.

Snälla, ge mig bra tips, lite mer djupa än att skriva aktiviter, föreningar, krogen, är väldigt öppen för förslag, är trött på att komma hem ifrån jobbet och dega till sängdags..

Tråden har inga svar… än.