Forumet - Hur skulle Liv kunna uppstå utan Gud...??

Hur skulle Liv kunna uppstå utan Gud...??

7891 0 161
.
HUR KOM LIVET TILL UNIVERSUM?

VEM ÄR LIVETS URSPRUNG, OM INTE GUD?


[y]

Som vi kan se i Naturen, så är det en ofelbar regel, en strikt BIOLOGISK NATURLAG (biogenes), att Liv endast kan komma från annat Liv!

Vi har aldrig sett eller hört talas om något exempel där något fötts utan att det haft sitt ursprung i något annat levande:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Livets_uppkomst

[y]

Faktum är att inte ens våra vetenskapsmän någonsin har klarat av att skapa ens den minsta lilla bakterie!

De har inte ens klarat av att skapa en kyckling från ett ägg, trots att de har alla äggets kemikalier till sitt förfogande...och som vi alla känner till, så lyckades man inte heller skapa något Liv vid Miller-Urey experimentet:

http://www.harunyahya.com/tellmeaboutthecreation07.php

[y]

Av detta kan vi alla förstå att livet består av en helt annan energi än kemikalier; LIVET består av den medvetna levande ANDLIGA ENERGIN, till skillnad från kemikalier, MATERIA, som består av den omedvetna livlösa MATERIELLA ENERGIN!

VAD SAKNAS i den döda kroppen, jämfört med den levande?

GIVETVIS LIVET, den medvetna levande andliga gnistan, som är vårt evigt medvetna oföränderliga Jag/själen!

Alla med sitt logiska tänkande intakt, fattar ju att det är fullständigt ABSURT och OLOGISKT att Livet skulle ha kunnat uppstått av sig själv från livlösa kemikalier, att den fiktiva uppdiktade stackars föräldralösa bakterien skulle ha uppstått utan någon anfader...

Snacka om SJUKT VRICKAT...bara Frankeinsteinskt science-fiction flum!

[y]

LIVETS UPPKOMST:

För att levande varelser över huvud taget ska fungera måste det finnas ett språk, dvs en kodad beskrivning till hur det ska fungera (= DNA/RNA) samtidigt som denna kod ska tolkas och användas. Man behöver alltså ett språk, något som förstår språket, och information till hur allt fungerar, på samma gång!

Det skulle vara ungefär som om det uppkom ett språk helt av sig självt, i t.ex. en dator (ungefär som finska eller svenska). Men samtidigt måste det uppkomma en avläsningsmekanism i datorn som förstår just det språket. Och, sedan måste det även samtidigt uppkomma en mekanism som kan omsätta i handling den ”information” som finns lagrad i detta nya språk. Och, slutligen måste det samtidigt uppkomma just den information som innehåller noggranna samordnade beskrivningar till hur t.ex. en enkel cell fungerar och förökar sig.

Finns inte allt där samtidigt fungerar det inte!

När man ser hur livet är uppbyggt finns ingen annan logisk slutsats än denna: Det finns ingenting som visar att liv kan uppkomma av sig självt! De som hävdar något annat sysslar med ogrundade spekulationer eller struntar i det mesta vi vet, för att själva bygga en teori på någon mer eller mindre obetydlig detalj.

Även om det bara fanns några få av de fakta som nämnts här ovan, så proklamerar naturen en enda sak: – En konstruktion kräver en konstruktör, en Skapare!

Det är ett grundläggande och ologiskt tankefel som en del gör, att tro att ”Gud behövs inte” om man upptäcker hur naturen fungerar, ungefär som att en konstnär inte skulle finnas om man upptäckte hur hans tavlor var uppbyggda. De strukturer i uppbyggnaden av livet som nämnts här, dvs att det behövs samtidig uppkomst av olika sorters samordnad information, kräver en Skapare!

Att tro att livet uppkommit av sig självt – har inget som helst stöd från naturvetenskapen och vilar inte på någon verklighetsgrund!

LIV KOMMER FRÅN LIV!

GUD ÄR LIVETS URSPRUNG!

ALLTSÅ KOMMER VI FRÅN GUD!
[y]

---------------------------------------------------

TILL DISKUSSION:

Vad är era åsikter kring detta levande ämne?

Hur kom LIVET till Universum?

Från Gud, eller från stendöda livlösa kemikalier?

[y]
.

Spana också in:

Varför är du villig att acceptera en Gud utan början men inte ett universum utan början?

Dödsguden:

Om nu människan skulle ha skapat vår Allsmäktiga, Allvetande Gud Skaparen, vem i Herrens Namn var det då som skapade Universum och Mannen o Kvinnan?

Hmm... [cool]


"Är Gud villig att stoppa ondska men kan inte?
Då är han inte allsmäktig.
Kan han men vill inte?
Då är han hätsk.
Kan han och vill?
Varför finns då ondskan?
Varken kan eller vill han?
Varför då kalla honom Gud?"
Epicurus
Dödsguden:

Hur kom LIVET till Universum?

Från Gud, eller från stendöda livlösa kemikalier?


från de "livlösa kemikalierna" för vem var det i sådana fall som skapade denna "gud"....... Dessutom kan man skapa aminosyror(som kodar till protein, vilka sedan får levande celler att fungera) ur dessa "livlösa kemikalier"
Jag anser att ämnet är irrelevant eftersom all logik säger att vi inte kan veta hur livet uppkom. Det finns visserligen teorier som är mer troliga än andra, men vetenskapsmannen som säger sig veta livets uppkomst ljuger. En religiös person som säger sig veta hur det gick till ljuger dock inte, men har fastnat för en illusion. Det kan förklaras psykologiskt.

Konceptet religion är i sig självt motsägelsefullt och att du försöker stärka din tes med psuedo-begrepp så som "livsgnista" gör det utöver smileyfetishen knappast mer trovärdigt.

Jag tycker i normala fall inte om att såga folk utan är ett större fan av övertalning och diskussion, men i detta fallet kunde jag inte låta bli ...
Dödsguden:

För att levande varelser över huvud taget ska fungera måste det finnas ett språk, dvs en kodad beskrivning till hur det ska fungera (= DNA/RNA)


jag är så glad att du säger saker som det här för då kan man så enkelt slå hål på argument.
för varje gång en cell ska dela sig kopieras alla kromosomer d.v.s alla baspar. alla 3.2 miljarder baspar. Och då sker det, när allt är som det ska, ett fel på 10.000. och hade jag skapa ett system för att bygga en värld skulle eftersom jag styr över alla fysiska lagar och annat göra ett system som inte gör fel i princip hela tiden. och för att replikationen ska ske behövs det runt 15 olika enzym och i fruktansvärt många upplagor. inte heller ett sätt jag skulle göra om jag fick möjligheten att designa världen...
och att forskare inte kommit längre i frågor om hur livet kom till är nog att det ska till så många etiska regler... man får inte göra vad som helst...
EnDumAfrikanskVas:

Vet inte om Gud är lite luft, en ande, en fet jävla bläckfisk... Håller inte riktigt med i alla sekter, men hur fan kom Gud till då? [confused] Har Gud typ en mamma?

Nej, bara Gud kan skapa sig själv eller? [confused]


Jag skulle tippa på att Gud är evig och att man antar att Gud är det enda som kan vara evigt. Ologiskt, måhända, men det håller per teori.