Forumet - Jag är adopterad och mobbas varje dag i skolan.

Jag är adopterad och mobbas varje dag i skolan.

3541 0 41
Hej jag är 12 år gammal och adopterades från Kina när jag var liten. Jag bor i en liten stad i norrland med min familj.

Jag är ledsen nästan hela tiden för i skolan så retar alla andra barnen mig hela tiden, de kallar mig för guling ching chong och sneöga vilket gör mig väldigt ledsen.

Istället för att säga mitt riktiga namn så kallar de mig för guling eller ching chong bara för att vara elaka mot mig, jag har nästan inga kompisar här ingen gillar mig bara för att jag är från Kina.

En gång så tog de en bild på en apa och skrev mitt namn Oskar på den så alla skrattade åt mig och kallade mig för kinesapa, när jag kom från skolan så grinade jag resten av dagen för det...jag är nästan ledsen hela tiden!!

En annan gång så såg vi en film från världskriget som handlade om amerikanska soldater som dödade japaner och då blev alla i klassen glada när japaner dog och skrattade åt mig för de tycker jag är en av dem japanerna bara för att jag ser ut som dem. Jag blir så ledsen över att vara annorlunda från alla andra, ingen gillar mig nästan. Det finns en tjej som är snäll mot mig i klassen och bara för att hon är snäll mot mig så fryser de andra i klassen ut henne med.

Enda gången jag varit glad på sista tiden var när vi åkte till Kina på semester förra sommaren, det var skönt för det var enda gången jag inte var annorlunda ut från de andra människorna. Jag vill flytta till Kina i framtiden för jag tycker inte om att bo i Sverige för jag passar inte in här.

Ibland blir jag ledsen när jag tänker på att mina föräldrar inte ville ha mig, det känns som att det var ett misstag att jag föddes för inte ens min mamma och pappa ville ha mig, de i min klass säger att min mamma var en hora och att det är därför hon övergav mig.

Varje natt så gråter jag innan jag somnar, det känns som att nästan ingen bryr sig om mig, de verkar inte tro att jag är en människa som har känslor, det är för att jag ser annorlunda ut från de övriga barnen.

Ibland drömmer jag om att jag levde i Kina och var soldat i Kinas stora arme för då hade jag varit stark och modig nog för att kunna försvara mig själv. Nu läser jag varje dag om Kina för jag känner att jag vill bo i Kina som är mitt hemland jag vill inte bo i Sverige längre för alla säger till mig att jag borde flytta tillbaka dit jag kommer från så då vill jag göra det för jag vill inte bli mobbad och hatad längre.

Vad tycker ni jag ska göra, ska jag flytta till Kina eller stanna i Sverige? Men hur kan jag stanna i Sverige när ingen gillar mig för att jag är kines? Jag kan inte kinesiska eller någonting annat än svenska men det spelar ingen roll för de andra barnen kallar mig kines hela tiden och då är jag väl en kines.

Spana också in: