Forumet - Jag är polypolitisk

Jag är polypolitisk

1661 0 26
Jag är polypolitisk, F!, PP och MP är polypolitiska partier. M, S, V, FP, C, KD och SD är monopolitiska partier. Eller ska man till och med våga kalla dom hierarkiska partier? I monopolitiska partier så är kritiskt tänkande = noll. Är ni polypolitisk? Jag är alltså medlem i mer än ett politiskt parti. 

Spana också in:


isola:
kapitalet och patriarkatet samverkar ju till en viss del och gudrun driver ju ingen högerpolitik direkt så jag har aldrig sett detta som ett problem. är dock inte speciellt insatt.
ja, gudrun schyman är tidigare partiledare för v. samma gudrun schyman har gjort offentlig avbön för socialismen. vad är viktigast, vad hon gjorde då eller vad hon gör nu?

om fi följer sin uttalade plan, att driva feministisk politik oberoende av ideologier så som socialism eller kapitalism, så kan det resultera i en av två extremer. antingen så driver de sina frågor tillsammans med en borgerlig regering, och gynnar på så vis någon halv procent av världens honor, samtidigt som de missgynnar alla andra. seger för feminismen? det står dig fri att tycka. men jag tycker det inte. eller, så driver de en socialistisk politik, vilket vore bra, men jag ser inte varför de är ett bättre alternativ än ett parti som är uttalat socialistiska. eller så blir det någonstans däremellan, som rimligen inte är bättre än extremerna. var vi hamnar vet vi helt enkelt inte.

det är ungefär så enkelt som att ett parti som är "feminister" men inte socialister kommer gynna någon procent av världens honor på bekostnad av alla andra. ett parti som är "socialister", men inte feminister, kommer gynna resterande 99%, oberoende av kön. en ickefråga, såklart, eftersom socialism inte fungerar utan feminism, och (vilket är hela min poäng) vice versa.

isola: googlade feministiskt initiativ + socialism och fann detta och jag håller med i stort
http://www.arsinoe.se/feministiskt-initiativ-och-vanstermannen/
butthurt. du har inte särskilt bra koll, men väljer att hålla med ett uppenbart väldigt vinklat inlägg som stöder din sak?

player one: mp respekterar jag för att de får saker gjorda. fi kommer aldrig vara ett feministiskt parti så länge som de tar avstånd från socialismen, jämställdhet funkar inte utan klasskamp, det tjänar bara till att gynna en privilegierad minoritet. 
Jag pratade med en vänsterpartist som var här i Lund, som varit medlem i partiet i typ 10 år. Som blev medlem och engagerade sig i vänsterpartiet pga feminismen. Hon sa att hon tyckte vänsterpartiets och feministiskt initiativ inte hade så stora skillnader i praktiskt politik, förutom att vänstern hade mer fokus på materialistiska aspekter och där var fi mer modern uttryckte hon sig. 

isola:
Ja, jag tycker att det är vettigt skrivet. Sedan inte sagt att jag är helt inne på hennes linje, men jag ser det ju hellre positivt än negativt.
Röstar dock V och inte Fi.
jag ser det som att fi är ett sämre alternativ än v att rösta på som feminist, för i värsta fall hjälper man till att rösta in ett parti som är öppna för att föra en borgerlig politik för att kortsiktigt få med några av sina egna frågor, under tiden som de cementerar strukturer som direkt motarbetar deras intressen.  i allra bästa fall, dvs om de i praktiken för en vänsterpolitik men inte använder sig av vänsterretorik, så som många av deras sympatisörer verkar vilja föreställa sig att det skulle bli, så är de ändå bara ett populistiskt skitparti som siktar på att engagera de som vill se sig som feminister men inte är redo att ta steget fullt ut och rösta rött, vilket är ett steg i fel riktning. det är inte en bra lösning att försöka grumla upp begreppen och sudda ut gränserna, för det finns en tydlig och viktig gräns mellan högerpolitik och socialistisk politik. och att intala folk att det går att vara feminist utan att vara socialist leder kanske till att fi vinner anhängare, men det är en direkt attack mot socialismen, och som sådant ett bakslag för feminismen. vi lever i ett politiskt klimat där det verkar vara okej att inte kalla saker vid deras rätta namn, och där det är lite tabu att faktiskt dra gränser baserat på ideologiska (specifikt socialistiska) begrepp, vilket leder till borgerlig socialdemokrati och är ett steg i fel riktning.

Jag finns nog inte:
Jag pratade med en vänsterpartist som var här i Lund, som varit medlem i partiet i typ 10 år. Som blev medlem och engagerade sig i vänsterpartiet pga feminismen. Hon sa att hon tyckte vänsterpartiets och feministiskt initiativ inte hade så stora skillnader i praktiskt politik, förutom att vänstern hade mer fokus på materialistiska aspekter och där var fi mer modern uttryckte hon sig. 
fi har säkert många bra idéer, men jag tror verkligen inte på att driva sådan politik på samma obundna sätt som miljöpartiet gjort. i miljöpartiets fall så gick det/går det, eftersom miljömedvetenhet inte står i direkt motsättning till kapitalism, och de frågorna är så pass akuta att man kan kosta på sig viss kortsiktighet. detsamma gäller inte för feminism. jag tror också att de driver frågorna på liknande sätt, och jag tror att det finns en poäng med en politisk organisation som riktar in sig på feminism, men jag tror verkligen inte att det är ett steg i rätt riktning att driva den som ett parti.

Jag finns nog inte:
En person jag dejtar som gillar fi säger att hon varit på ett par möten med Gudrun och att man där pratar mer vänster perspektiv. Frågan är om det beror på att hon är vänster och att Gudrun anpassar sin retorik beroende på vilka hon talar till eller hur det ligger till.
jag tror definitivt att hon är mer vänster- än högervriden. men det handlar inte om vad gudrun schyman tycker, utan om vad partiet driver för politik, och hur de driver den.

Jag finns nog inte:
Vem har sagt att jag är ideologiskt obunden? 
det var ett antagande från min sida, för om du har någon ideologi som du värderar högt så motarbetar du dina egna intressen genom att rösta på partier som inte arbetar utifrån den ideologin. jag ser absolut värdet i att samverka i olika grupperingar för olika sakfrågor, och sådan samverkan behöver inte vara politiskt färgad utöver vad kärnfrågan kräver, men jag tror verkligen inte på att alla frågor förtjänar ett eget politiskt parti. jag skulle gå med i både fi och förmodligen även piratpartiet om de drev organisationerna utomparlamentariskt, men som det ser ut nu kan jag liksom inte ställa mig bakom deras agenda, och således heller inte legitimera dem eller bidra till deras partikassa.

och i fallet pp så är ett ytterligare problem att många av deras medlemmar och funktionärer är så galet okunniga om vilka frågor de driver och vilka andra organisationer som driver samma frågor, och vilka frågor som är högaktuella inom ämnen som är centrala för dem. det är möjligt att partitoppen är vettigare, men kan de inte ens hitta högre funktionärer som vet vilka eff är, eller som är någorlunda bekanta med förgrundsfigurerna inom frihet på internet och deras ställningstaganden eller tidigare bedrifter, så är de fan inte mogna att tas på allvar som organisation i stort. och det är min bild av dem så här långt, vilket grundar sig på erfarenheter från de senaste åren. och pp är inte en så pass färsk organisation att de kan ursäkta sig med det längre. lite jävla intern utbildning borde de kunnat kosta på sig under den tid de existerat.