Aviseringar
Rensa alla

Jag orkar inte plugga längre..


Ämnesstartare

Jo, alltså, jag har ingen ork att plugga längre. Jag gör mina uppgifter, läxor och inlämningar, men jag vet inte hur länge till jag orkar. Jag är inte ingen dålig elev i skolan och har ett mycket organiserat liv. Jag har mål och vet hur jag ska uppnå dessa. Men under de senaste veckorna har allting gått mycket trögare och segare. Jag har varken kunnat fokusera mig eller haft lust för att sätta mig ner och plugga. Jag är rädd för att detta ska fortsätta och ta över mitt ordnade liv. Har nån av er upplevt samma sak? 


   
Citera

Japp allt som jag inte är intresserad av är skittråkigt att plugga till


   
SvaraCitera

Jo, jag har precis haft lov men känner precis samma sak. Men jag tänker såhär, att man får ju prioritera vad man tycker är viktigt i livet. Vet inte vad du pluggar men för mig som går i grundskolan har jag den filosofin att jag lär mig det jag vill lära mig. Jag gör de mattetal jag tycker är roliga och jag fördjupar mig i det jag tycker är intressant. Sedan lättar jag lite på de ämnen som jag inte tycker är fullt så meningsfulla, tex slöjd.


   
SvaraCitera

Fan samma för mig, tror till och med att jag ligger med F i vissa ämnen nu. Och det ända lärarna är att tjata "uhm men vi vet att du har jätte lätt för att få betyg" , vanliga fall brukar det gå så lätt att läsa igenom det på kvällen innan o få typ B-C men jag har ingen jävla lust, men har införskaffat mig två böcker om att få A utan att lägga ner tid o energi åå det


   
SvaraCitera

Schalke04:
Japp allt som jag inte är intresserad av är skittråkigt att plugga till

allt i skolan haha


   
SvaraCitera

handendärnissen:

allt i skolan haha

japp


   
SvaraCitera

ne damn eller


   
SvaraCitera

hitta din motivation och inspiration i livet 🙂 
use the internet


   
SvaraCitera

Man måste inte plugga. Man kan ha kul istället.


   
SvaraCitera

Det är så det ÄR att gå i skolan. Men det går över, till slut tar skolan slut.


   
SvaraCitera

Japp,det sujga 


   
SvaraCitera

När jag gick i skolan (tog studenten 2011) så kände jag mycket inför framtiden, både positiva och negativa känslor. Det är lätt att fastna i de negativa spiralerna och inte se något ljus på andra sidan utan bara ett stort kolossalt system som motar ens framtidsdrömmar.

Personligen gör det ont i mig att skolan fortfarande är så jä*la fyrkantig att barn och unga mister intresset för utbildning och utveckling. Hur skulle ni vilja att skolan ändrades? Vad skulle vara hjälpsamt för att skolan inte ska kännas värdelöst? 

Ni har massa rättigheter till extra hjälp för att nå era mål, stöd från skolkurator eller möten med studievägledare. Just nu befinner ni er i ett system och då är det svårt att se möjligheter eller andra vägar men deras jobb är just att hjälpa er att se dem vägarna. Så de kan vara ett tips om ni känner att ni kört fast Tumme upp


   
SvaraCitera