Forumet - Kondylom :(

Kondylom :(

2184 0 20
Jag misstänker starkt att jag har fått kondylom, har kollat på symptomen osv. och det mesta verkar stämma. Har tid på ungdomsmottagningen nästa tisdag för att kolla upp det.

Men.. Jag skulle gärna vilja att någon som har haft (eller aa, man är ju alltid smittad, så har) det berättar lite hur det är... Hur fort sprider sig prickarna/vårtorna? Finns det något man kan göra (som inte är receptbelagt) för att motverka att det sprider sig och göra att det syns mindre?

Sen har jag ett problem också, en kille som jag har hållit på med ett tag, men aldrig haft sex med, kommer hit i helgen. Vi är väl så gott som tillsammans (jag vet inte riktigt..) och jag känner mig redo att ha sex med honom nu, så vad gör jag? xD I och med att man alltid är smittad så är det väl inte värre för mig att ha sex nu än efter (om) jag behandlat vårtorna så att de försvunnit? Ge mig tips ! xD

Spana också in:

porrgroda:

Men hur lång tid tar det efter att man påbörjat behandlingen tills symptomen är borta ungefär?


idags läget finns det krämer som skyndar på läkningen men du kommer alltid ha kvar viruset i kroppen men faktum är att kondylom kan läka sig själv men det kan ta från 1 år till 5 år innan det har lagt sig. och under tiden kan man såklart inte ha sexuellt umgänge. och om du skulle få barn innan kondylomet har lagt sig så kommer troligen barnen få kondylom redan från födslen.
Matilda1988:

Kan man visst, kondylom är till skillnad från andra könssjukdomar inget farligt (om man bortser för livmoderhalscancerrisken för tjejer). Det handlar bara om vad man själv anser är fräscht.


1 det är inte samma virus som orsakar livmoder cancer
2 Vårtorna försvinner vanligtvis av sig själv, även om det kan ta tid. Om man får besvär av dem kan man få behandling med en receptbelagd lösning eller kräm som man stryker på. Ibland kan vårtorna behöva opereras bort. All behandling syftar till att ta bort vårtorna och tar inte bort själva viruset.

http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=26294

läs själv :)