Forumet - Legalisera spam

Legalisera spam

159 0 12
En kampanj för spamlegalisering bör omedelbart inledas.
Spam kan ge många människor en andra chans i livet. Den som t ex förlorat sin familj eller arbete, eller har psykiska problem, drabbas ofta av depression i varierande grad och tar gärna till flaskan. Vissa vill lansera cannabis som ett alternativ till alkoholen, men spam är ett ännu bättre alternativ av många orsaker:

*Det finns absolut ingen risk att bli fysiskt beroende av spam.
*Man kan köra bil bara ett par minuter efter att ha spammat.
*Ingen har nånsin dött av en överdos spam (finns svaga indikationer på att en admin en gång ska ha fått hjärtflimmer, men denne kan ha haft psykotiska tendenser oberoende av spammet).
*Man blir inte dum i huvudet av spam (att sen människor med låg intelligens löper större risk att utvecka spammande är en annan historia).
*Under eventuell avgiftning får man ibland en stark lust att skapa s.k trollkonton, men inga övriga abstinensbesvär uppträder.
*Ingen behöver hamna på gatan pga spammande. Har man inte tillgång till dator kan man alltid gå till ett internetcafé och spamma

Det finns alltså inga moraliskt försvarbara argument för att inte legalisera spam.

Spana också in:

4 kap. 9 c §

Hacking, spridande av virus, DOS/DDOS-attacker samt vanligt spam utgör några av brotten enligt denna paragraf så länge som angreppet innebär att systemet utsätts för ett olaga intrång, det krävs inte att man bryter sig in utan det kan vara ett öppet system utan verifieringssystem. En som använder ett sådant öppet system olovligen begår ett dataintrång enligt paragrafen. Till undantaget hör att någon sänker en e-post server genom att spamma den. Även en person som har tillgång till ett dataregister eller en databas och som i tjänsten men utan att det saknar samband med något ärende personen handlägger kontrollerar olika vänner, bekanta eller andra personer av intresse utan samband med personens myndighetsutövning begår dataintrång.

Källa