Forumet - Lyckligt slut eller inte?

Lyckligt slut eller inte?

794 0 11

Känsliga personer som ännu inte hört talas om kattplågaren i Högsbo varnas (inga obehagliga bilder, men en del obehaglig läsning i artiklar rörande ämnet).

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1630234-16-arig-kattdodare-har-erkant

Äntligen ett slut på detta. Dock ser jag det inte direkt som ett lyckligt slut med tanke på att det tagit 1,5 år för att få slut på detta elände, jag ser det bara som ett efterlängtat slut. Vad tycker ni?

Sedan kan man fråga sig...

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1637163-nataktivister-sparade-kattmordaren

Är det värt med nätaktivister när en oskyldig person kommer så pass illa i kläm som den här killen som gjort 6 polisanmälningar om förtal och hot? Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta, tänk om det hade varit värre? Tänk om han misshandlats, kanske mer än en gång? Är det värt att en oskyldig ska komma i kläm på detta sätt för att man ska få fast den skyldige? Rent generellt menat alltså, inte enbart när det gäller detta fallet. Jag har fortfarande ännu inte riktigt bestämt mig.

Hjärta

Spana också in:


Storchen84: Är det värt med nätaktivister när en oskyldig person kommer så pass illa i kläm som den här killen som gjort 6 polisanmälningar om förtal och hot?
Nog för att jag inte har så förbaskat mycket över för katter. Men var det så hemskt egentligen att få stopp på denna kattmördaren bara för att avslöjarna kom från Flashback? För jag misstänker lite att det är vad precis vad det gäller i ditt fall.


Vehnk: Men var det så hemskt egentligen att få stopp på denna kattmördaren bara för att avslöjarna kom från Flashback? För jag misstänker lite att det är vad precis vad det gäller i ditt fall.
Nej, det här handlar rent allmänt om att hänga ut folk. Om man är nätaktivist och hjälper polisen att få fast någon för något brott, ska då inte dom uppgifterna lämnas till ENBART polisen? Ska man verkligen sprida uppgifterna och riskera att en oskyldig människa råkar ut för tråkigheter? Anknytningen till flashback har ingen betydelse. Om något så är jag förvånad att det trots allt finns några med flashback-anknytning som har en hjärna. Vad man sedan kallar sig eller vad för grupp man tillhör när man hjälpt till att få fast någon som begått ett brott är för detta ämne irrelevant. Inte för att du, Ganon eller andra flashback-kramare lär tro på detta, men nu har jag i alla fall fått det sagt.

Hela saken handlar om personer ska hängas ut och personuppgifter ska läggas ut eller inte - speciellt som det i detta fall drabbade en oskyldig. Nätaktivism är bra - så länge det inte går till på det sätt det gjorde i detta fall.

Dock verkar det vara en grej att hänga ut folk på nätet - många blir på något sätt tillfredsställda, även av att skriva massa dumheter, hot, önska livet ur personer, etc. Massa människor som är 99% är snackare, som inte ser vad dom skriver för sjuka saker. 
Är detta det "snälla kristna ursvenska" sättet att kommentera på? Om hur man själv kanske skulle ta o hänga upp någon från ett träd, sprätta upp personen o sätta en lapp med en smiley på? Även om man aldrig skulle göra det, men ändå.

Att man hänger ut folk lite hur som och vad andra sedan skriver för otrevligheter visar att människan är och blir mer och mer ond - oavsett om man torterar katter eller lever ett "vanligt" liv.

Och hur fel vi med sunt förnuft än tycker att uthängningar på detta sättet är, så lär dom nog bara bli fler och vanligare.


Tänk dig själv att du är 17 (som ju så många här är). Folk börjar hota dig, trakassera dig, sprida rykten om dig om något du inte gjort. Ingen tror på dig, förutom möjligtvis dina vänner - om dom nu ens vågar förbli dina vänner.

Hur långt ska det gå innan folk börjar fatta att det här med uthängning inte är ok? Ska en oskyldig person som blivit felaktigt uthängd misshandlas? Eller kanske rent av dödas? Eller så räcker det inte med en?

Hjärta

Precis som den unge killen i usa som gick på samam killing spree mot katter kommer han inte att få någon vidare vård eller straff, vilket är vidrigt både för människor och djur. Han kommer med största säkerhet att fortsätta plåga djur och sedan gå över till människor så folk som plågar djur bör samhället  ta väldigt hårt på.


isola: Precis som den unge killen i usa som gick på samam killing spree mot katter kommer han inte att få någon vidare vård eller straff, vilket är vidrigt både för människor och djur. Han kommer med största säkerhet att fortsätta plåga djur och sedan gå över till människor så folk som plågar djur bör samhället  ta väldigt hårt på.
Fast det var ju fortfarande inte det detta handlade om, utan frågan om det är rätt att sprida personuppgifter på någon som är misstänkt när man inte är 100%, vilket innebär att en oskyldig person råkar ut för tråkigheter.
Läs längst ner i denna artikel:
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1637163-nataktivister-sparade-kattdodaren

Sen kan man ju fråga sig hur många av dom som hotat och talat illa om killen som bett om ursäkt. Sånt här tycker jag som sagt visar att även folk som inte plågar djur är dumma, dåliga och onda människor. Jag menar, missing people letar efter (och hittar) människor som saknas, men hur skulle det se ut om dom gjorde mer än så? Hur hade det sett ut om dom var eller varannan gång gått ut med namnet på någon som dom av någon anledning tror kidnappat personen dom letar efter?
Hjärta

Storchen84: Om man är nätaktivist och hjälper polisen att få fast någon för något brott, ska då inte dom uppgifterna lämnas till ENBART polisen?
Det är lite svårt att argumentera emot att oskyldiga kan råka hamna i kläm. Men meningen ligger någonstans att man vill få stopp på eländet och att man finner polisens arbete otillräcklig för att genomföra detta så man tar saken lite i egna händer. Åt detta privata engagemang har jag inga större invändningar emot faktiskt.

Storchen84: Att man hänger ut folk lite hur som och vad andra sedan skriver för otrevligheter visar att människan är och blir mer och mer ond - oavsett om man torterar katter eller lever ett "vanligt" liv.
Kan ju garantera dig att ett fängelsestraff inte hade dugt åt denne herren ifall han levde för ett par hundra år sedan ute på vischan. Då hade man gjort sig av med dessa sjukdomsalstrande element genom lynchning förmodligen.


Vehnk: Det är lite svårt att argumentera emot att oskyldiga kan råka hamna i kläm. Men meningen ligger någonstans att man vill få stopp på eländet och att man finner polisens arbete otillräcklig för att genomföra detta så man tar saken lite i egna händer. Åt detta privata engagemang har jag inga större invändningar emot faktiskt.
Jag har inget emot det privata engagemenanget i sig heller, men man grävde, tog fram uppgifter och lämnade över dessa till polisen. Det jag har något emot är varför det inte kunde ta slut där, varför man även ska sprida dessa uppgifter offentligt, för det är det som gör att om man då från början har fel person att den personen får avkänna missriktad ilska. Man tar inte alltid rätt från början, oavsett om man är polis eller en privat grupp, det jag menar är helt enkelt att som frivillig-grupp så borde man se till att dessa uppgifter stannar mellan gruppen och polisen. Man borde inte låta sig förblindas så pass av illdåden att det kan gå ut över en eller flera oskyldiga.
Vehnk: Kan ju garantera dig att ett fängelsestraff inte hade dugt åt denne herren ifall han levde för ett par hundra år sedan ute på vischan.
Jag kan garantera - med tanke på hur människor är - att vård/fängelse är inte allt denna herre kommer att få. Detta kommer att förfölja honom resten av livet och han kommer att utsättas för diverse illdåd, i alla fall dom närmaste åren.

Hjärta