Forumet - Människans framtida evolution

Människans framtida evolution

2791 0 28

evolution-man-computer.gif

Förr slog det naturliga urvalet ut de svaga individerna; de som hade sjukdomar, skadliga mutationer eller var alldeles för fysiskt svag dog och fick ingen avkomma. De dåliga generna fördes inte vidare.

Idag har vi så pass avancerad sjukvård att vi kan bota eller fördröja de flesta sjukdomarna, både fysiskt och psykiskt. Detta leder till att fler individer lever längre och får avkommor som ärver dessa dåliga egenskaper.
Om x antal generationer kommer befolkningen ha en hel drös med ärftliga sjukdomar som vi måste medicinera, hur ser ni på detta? 

Spana också in:


kukoxo:
vad har jag missat

Var strax innan han avreggade, han argumenterade i princip för vilka som borde få existera utifrån vilket värde dom tillförde samhället, den dagen förlorade vi tiotalet umare som satte sina nachos i halsen och dog när dom läste detta inte av så jättemycket självinsikt präglade inlägg.

Man skulle kunna se det som att den mänskliga evolutionen av denna anledning avstannat. Jag väljer istället att se det som att den har bytt karaktär. Visserligen rensas inte sjukdomar och dylikt bort, men vi får en starkt varierad population, vilket är en styrka i sig. Gynnande egenskaper och perspektiv som annars rensats bort kan komma resten av mänskligheten till godo.

så mycket självdistans han verkar ha!
dazed: r strax innan han avreggade, han argumenterade i princip för vilka som borde få existera utifrån vilket värde dom tillförde samhället, den dagen förlorade vi tiotalet umare som satte sina nachos i halsen och dog när dom läste detta inte av så jättemycket självinsikt präglade inlägg.

superpojken: Vilka skulle dessa kunna vara?
Det finns väl flera exempel på hur mer eller mindre handikappade människor hjälper samhället. Stephen Hawking är väl mer eller mindre känd som en av världens mest intelligenta personer, hade inte klarat sig alls i en brutalare miljö. Även aneurotypa människor skulle förmodligen ha stora problem i en proverbial djungel, men är idag ett tillskott till mångfald och dynamik.

superpojken:
Vi förlorar vårt biologiska ursprung och blir mer och mer artificiella.
Kommer sjukvården vara tillräckligt stor för alla, i och med att sjukdomar och befolkningen ökar
ja. menar du att det är en dålig sak?
anledningen till att sjukvården är mer ansträngd nu är ju huvudsakligen att medellivslängden är mycket högre och att vi är bättre på att bota sjukdomar. att det inte hör till ovanligheterna att folk blir typ 90 bidrar ju för stunden till att folk får ett större behov av vård. anledningen till att folk blir äldre är att vi inte längre dör av typ lunginflammationer. det är en bra grej, då det låter oss avla på egenskaper som inte är direkt relaterade till vår överlevnad som jägare-samlare, vilket vi fortfarande är genetiskt anpassade för, då det var relativt nyligen som det slutade vara aktuellt att leva på det viset.