Forumet - Musikarkeologi med Inte Jung del 1: Klippan

Musikarkeologi med Inte Jung del 1: Klippan

508 1 8
Om jag skulle försöka beskriva Kommissarie Roys musik så ligger orden "nästan, men inte riktigt" nära till hands. Låtarna är inte dåliga men saknar någonting som skulle kunnat göra dem till hits liksom.
En annan intressant sak är att en av medlemmarna senare spelade i Wilmer X, ett band som jag inte är säker på att jag någonsin har hört men vars namn kommer upp ibland i diskussioner som "Gitarristen i Kommissarie Roy spelade senare i Wilmer X".

Spana också in:

Första låten som saknar svensk text är av skabandet The Push från Perstorp. Som all postjamaicansk skamusik från 2:a vågen(1) och framåt så passar musiken utmärkt på festival eller när man åtminstone vill skapa lite festivalstämning, helt ok och mer under rätt tillfälle.


(1) 1:a vågen av ska är den klassiska jamaicanska musiken från 60-talet som senare blev reggae och lyssnades i västvärlden på av skinheads, under 2:a vågen hade skinheadsen blivit punkare och skamusiken blev stadigt "skitigare" till 90-talets 3:e våg som nästan uteslutande bestod av punk, jag har hört talas om en ny 4:e våg, men jag har fortfarande problem med att begripa den
Drömpojkarna var ett lite lätt punkigt popband från Stockholm som spelade in några låtar i Klippan av någon anledning och är utmärkt att sluta resan på. Skulle klassa dem som ett slit och släng-band värda en stunds intensiv lyssning av rätt personer för att sedan glömmas bort för all framtid.Tjenixen och glöm aldrig Masten 1981, vila i frid.