Forumet - när är bra ålder att bli föräldrar

när är bra ålder att bli föräldrar

2399 0 24

Spana också in:

beror väl på. tycker att det är en lite överdriven häxjakt på unga föräldrar med typ "men ommg man kan ju inte skaffa barn när man är 19 då blir man ju wt och förstör sitt liv"-resonemang. tror inte att det är några större problem med att skaffa barn tidigt idag om man nu känner för det och har ett relativt ordnat liv, men kan såklart verkligen se en poäng i att vänta lite.

tycker nog personligen att 25-30 kanske känns mest lagom. innan 35 i alla fall.
Håller med dazed, det finns ingen speciell ålder. Man skaffar barn när man känner sig redo och är mogen nog att ta på sig ett sånt stort ansvar. Vissa gör det i tidig 20-års ålder och andra gör det när dem har passerat 40. Det finns ju även folk som aldrig skaffar barn. Men den vanligaste åldern är väl runt 30 där nånstans.
Tänker mig ingen specifik ålder direkt, men för mig skulle det gälla iaf att jag var i ett förhållande, hade tak över huvudet, ett fast jobb och relativt stadig ekonomi osv. Jag skulle nog dock som kvinna ej skaffa mitt första biologiska barn efter 40-45 år pga alla risker som ökar markant.
william_best:

hejsan tänkte fråga er vilken ålder ni tycker är bra att bli föräldrar bara undrar rent allmänt asså...


Asså inte för tidigt!! Unga föräldrar är så jävla vidriga och egoistiska. De är liksom bara en belastning för samhället. Det borde vara förbjudet att skaffa barn innan 25. Finns inte en enda människa som kan vara mogen nog för att skaffa barn innan det. I dagens samhälle så går det inte att vara mogen i den åldern, kanske i Afrika.. Där är de ju typ lite mer som för liksom 100 år sedan när man födde barn vid kanske 15 men nu har vi ju utvecklats mer här och borde föda barn senare.
Precis som många har sagt så är nog åldern inte så viktig. Det viktiga är att man är mogen att ta det ansvaret (samt har mycket kärlek att ge) med allt vad det innebär. En ordnad ekonomi och stabil tillvaro tycker jag är viktigt, barn behöver växa upp i en trygg miljö.